Low Protein Nier Dieet

Er zijn een aantal voordelen aan het eten van een matige of eiwitrijk dieet, maar voor personen die hebben reeds bestaande aandoeningen de nieren, moeten al die voordelen een achterbank te nemen wanneer vergeleken met de gezondheid van hun vitale organen. Terwijl een gezonde nier weinig tot geen problemen in de behandeling van een hoeveelheid eiwit aan die hij een beschadigde nieren niet. Als u, of iemand die je kent, lijdt aan een nierziekte, overweeg ze te plaatsen op een eiwitarm dieet voor de gezondheid van de nieren.

Over de Nieren

De nieren zijn verantwoordelijk voor een aantal vitale functies van het lichaam. Ze elimineren afvalproducten, filteren het bloed, en zijn mede verantwoordelijk voor het regelen van de bloeddruk. De nieren fungeren ook om de waterbalans in het lichaam te behouden, houdt u goed gehydrateerd gedurende de dag.

Eiwit en Nieren

Wanneer de nieren beschadigd door ziekte of ongeval, de meest cruciale stap hun voortdurende werking te garanderen is de totale belasting op het systeem verminderen. Als eiwit spijsvertering en de stofwisseling plaatsen meer nadruk op de nieren dan andere primaire macronutriënten doen, is het zinvol om eiwit te verlagen tot een aantal van de werklast van de nieren te verlichten.

Low Protein Plan

Om een ​​eiwitarme nier dieet beginnen, begrijpen dat je niet hoeft te drastisch veranderen van uw levensstijl en eetgewoonten. De meest fundamentele strategie voor het verlagen van de eiwitinname is om te beginnen met het behandelen van vlees als bijgerecht in plaats van als een hoofdgerecht. Dus, waar u normaal zou het plannen van uw maaltijd rond de consumptie van vlees, in plaats daarvan het plannen van uw maaltijd rond de consumptie van granen, fruit, groenten en gezonde vetten - vlees laten staan ​​als een bijzaak.

Hoe Low is eiwitarme?

Vergeet niet dat eiwitarme een verwaarloosbare hoeveelheid niet betekent. Uw lichaam heeft eiwitten op te bouwen en repareren weefsel, zodat het niet te beroven van deze vitale hulpbron. Je moet een evenwicht tussen het aanwakkeren van uw lichaam en het beschermen van uw nieren slaan. Algemeen consumptie van ten minste 40 tot 60 gram eiwit per dag volstaat voor de behoeften van de meeste.

Vergeet niet om Calorieën Vervang

In bezuinigen op de consumptie van eiwitten, vergeet niet dat je ook zal bezuinigen op de totale dagelijkse calorieën. Tenzij u van plan om calorieën te snijden op deze manier, moet u de verloren calorieën met extra voedsel die ofwel koolhydraten of gezonde vetten te vervangen. Goede carb bronnen zijn fruit, groenten en volle granen. Gezonde vetten bronnen omvatten sommige dierlijke vetten, natuurlijke vetten (zoals het vet in een avocado), en oliën (vis, vlas, en olijfolie zijn drie gezonde alternatieven).