Longkanker Ziekte

Longkanker Ziekte

Longkanker is een vermijdbare ziekte. Volgens de Mayo Clinic, het roken is de oorzaak van bijna 90 procent van de longkanker diagnoses en longkanker is de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker in de VS De kans op het ontwikkelen van longkanker hoe meer je rookt verhogen. Passief roken en blootstelling aan asbest of radon kan ook het verhogen van uw kansen op het ontwikkelen van de ziekte. Mensen die roken zijn tot 20 keer meer kans om te sterven aan longkanker of ontwikkelen van de ziekte in vergelijking met degenen die niet roken.

Feiten

Longtime blootstelling aan roken, zoals jaren roken of het aantal gerookte sigaretten per dag (meer dan pak), sterk bij aan de kans op het ontwikkelen van longkanker. Het was ooit algemeen aangenomen dat de blootstelling aan tweedehands rook geen risico voor de ontwikkeling van kanker. Volgens het Bureau van de Surgeon General, zelfs tweedehands rook bevat meer dan 50 soorten chemicaliën waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken. Er wordt zelfs gedacht dat giftige chemicaliën zijn hoger in tweedehands rook in vergelijking met rook ingeademd door rokers. Passief roken kan ook leiden tot respiratoire problemen van de longen, zoals piepende ademhaling, astma, hoesten en kortademigheid.

Oorzaken

Longkanker ontstaat in de bekleding van de longen. Bij mensen die longkanker te ontwikkelen, zonder ooit te hebben gerookt, kon de exacte oorzaak van kanker te wijten aan verschillende factoren, met inbegrip van de familiegeschiedenis. Radongas en blootstelling aan asbest kan ook factoren. Als de kanker veroorzaakt door roken kunnen cellen in de bekleding van de longen ernstig beschadigd. Hierdoor worden wijzigingen ontwikkelen longweefsel. Cellen uiteindelijk abnormaal, en een verhoogde blootstelling van deze cellen beginnen te muteren en vorm kankercellen.

Soorten

Longkanker wordt geprioriteerd in twee hoofdcategorieën. Klein-cellige longkanker is een vorm van kanker die vaak treft zware rokers. Volgens de American Cancer Society, bijna 15 procent van de longkankers zijn kleincellig. Klein-cellige longkanker kunnen zich snel verspreiden door het lichaam, zelfs voordat de symptomen beginnen te manifesteren. Het andere type longkanker bekend als niet-klein-cellige longkanker, goed voor de resterende gevallen van longkanker. Niet-kleine cel kan een breed scala van longkanker, zoals plaveiselcelcarcinoom en grootcellig carcinoom.

Symptomen

Symptomen van longkanker zal beginnen te verschijnen wanneer de ziekte is redelijk gevorderd. U kunt een hoest die ernstig is en zal niet verdwijnen hebben. Als je een roker bent, kunt u een verandering in uw hoest merken. Je mag ophoesten van bloed en kortademig. Andere symptomen kunnen zijn een piepende ademhaling, pijn op de borst en heesheid.

Complicaties

Longkanker kan leiden tot ernstige complicaties. Een aandoening bekend als pleurale effusie optreden. Dit is een aandoening waarbij fluïdum opbouwt binnen de ruimten van de borstholte. Longkanker kan ook uitzaaien naar andere delen van het lichaam, zoals de botten of de hersenen. Kanker die metastasizes symptomen zoals pijn, misselijkheid en hoofdpijn kan veroorzaken. Volgens de Mayo Clinic, bijna drie op de vijf mensen gediagnosticeerd met de ziekte zullen sterven binnen een jaar. Als de ziekte vroeg wordt gevangen, de kans op overleven.

Behandelingen

De meeste gevallen van longkanker of radiotherapie of chemotherapie om kankercellen te doden. Chirurgie kan worden uitgevoerd om aangetaste longweefsel en een kleine marge van gezond weefsel rondom het kankerweefsel te verwijderen. Medicamenteuze therapie kan ook een optie zijn. Medicijnen zoals Avastin worden voorgeschreven om de kankercellen en voorkomen de vorming van nieuwe cellen. Behandelingen variëren, afhankelijk van de ernst van de kanker en de algemene gezondheid van de patiënt. Als je een diagnose van longkanker hebben gekregen of hebben een dierbare die lijdt aan de ziekte, kan de Lung Cancer Alliance u te helpen met steun en coping-mechanismen.