Longkanker Behandelingen Met Alimta

Alimta is een chemotherapie drug gebruikt om twee soorten van de behandeling van longkanker: maligne pleura mesothelioom, of MPM, en metastatische nonsquamous niet-kleincellige longkanker, of NSCLC. Het FDA-goedgekeurd voor gebruik samen met cisplatine, andere chemotherapie drug om MPM te bestrijden bij patiënten die geen operatie en NSCLC patiënten als een eerste behandeling hebben. Longkanker patiënten met gevorderde nonsquamous niet-kleincellige longkanker kan na ten minste een ronde van chemotherapie reeds ondergaan behandeld met Alimta.

Hoe het werkt

Alimta vermindert de groei van tumor cellen. Het werkt door het blokkeren van de enzymen die worden verondersteld om de groei van longtumoren te vergemakkelijken.

Hoe gebruik Alimta

Alimta wordt gegeven via een injectie in een ader. Patiënten krijgen gewoonlijk een injectie elke 3 weken, en elke injectie duurt ongeveer 10 minuten. Individuele doseringen zullen afhangen van de grootte van de patiënt en de algemene gezondheid en het soort kanker dat wordt behandeld.

Side Effects

Zoals met de meeste geneesmiddelen voor chemotherapie, de meeste Alimta patiënten ervaren een aantal vervelende bijwerkingen. Misselijkheid, braken, zweertjes in de mond, hoofdpijn, obstipatie, diarree, verlies van eetlust, slaperigheid, duizeligheid en pijn in het lichaam zijn alle bekende bijwerkingen van Alimta. Sommige patiënten zullen ervaren haaruitval tijdens het ontvangen van Alimta, maar haargroei moet normaal voortgezet nadat de behandeling is beëindigd. Het nemen van foliumzuur en vitamine B12 shots ontvangen bijdragen tot het verminderen van de kans op het ervaren van bijwerkingen van Alimta.

Waarschuwingen

Alimta is niet veilig voor mensen met een ernstige nierziekte en is mogelijk niet veilig voor mensen met een leverziekte en bepaalde bloed en beenmerg aandoeningen, waaronder anemie en leukopenie zijn. Zorg ervoor dat u bespreken uw volledige medische geschiedenis met uw arts voordat u begint met chemotherapie met Alimta.

Drug Interactions

Sommige medicijnen kunnen de kans groter dat patiënten de bijwerkingen van Alimta, zoals probenecide en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen en naproxen zullen ervaren. Zorg ervoor dat u uw arts en apotheker vertellen over alle medicijnen en kruiden-supplementen die u neemt om een ​​interactie te voorkomen.