Lijst van foliumzuur verrijkte voedingsmiddelen

Lijst van foliumzuur verrijkte voedingsmiddelen

Foliumzuur is een B-vitamine, en is van nature in veel voedingsmiddelen, zoals bladgroenten en veel fruit. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in de productie en het onderhoud van cellen, en is vooral belangrijk in tijden van snelle celgroei bij kinderen en tijdens zwangerschap. Beginnend in 1996, de Amerikaanse Food and Drug Administration vereist dat de verrijking van verschillende voedingsmiddelen met synthetisch foliumzuur of foliumzuur.

.

Broden

Broden zijn een van de meest geconsumeerde-foliumzuur verrijkte producten, en vertegenwoordigen de ruggengraat van de FDA foliumzuur verrijkingsprogramma. Samen met broden van gewoon wit brood, andere items, zoals bagels, broodjes, broodjes, tortilla's, koekjes en muffins bevatten ook foliumzuur. Raadpleeg de voedingswaarde-informatie op de verpakking van het product voor specifieke foliumzuur inhoud.

Ontbijtgranen

Enkele van de meest aangevuld voedingsmiddelen zijn verpakte ontbijtgranen. Van fruitsmaak aan vezelrijke varianten, veel merken van ontbijtgranen nemen tussen de 100 en 400 mg foliumzuur per portie. Het consumeren van kant-en-klare ontbijtgranen levert tot 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van foliumzuur, zonder het nemen van een multi-vitamine,

Andere graanproducten

Veel graan gebaseerde items geproduceerd in Noord-Amerika zijn verrijkt met foliumzuur. Sommige van deze producten zijn oa witte rijst, witte pasta, instant havermout en zelfs bepaalde merken van sojamelk. De meeste soorten meel worden ook versterkt, samen met eventuele producten gemaakt met de bloem, zoals crackers en koekjes. Als het label op de graanproducten toont het woord "verrijkt" zal een zekere mate van foliumzuur bevatten.