Late Effecten van coronaire hartziekte

Coronaire hartziekte zelden vertoont symptomen totdat het gevorderde is geworden. Vroeg of laat, de effecten zijn significant. Indien onbehandeld, zal waarschijnlijk leiden tot een hartaanval en de dood.

Identificatie

Coronaire hartziekte (CAD) tot stand gebracht als de bloedvaten hun weg naar het hart verhard en geblokkeerd met een verzameling van vetafzettingen genaamd plaque. Deze afzettingen bestaan ​​voornamelijk uit cholesterol en calcium.

Betekenis

Atherosclerose is de medische term voor deze "verharding van de slagaders." CAD is de meest voorkomende vorm van hart-en vaatziekten en de belangrijkste oorzaak van overlijden over de hele wereld.

Effecten

Late effecten van coronaire hartziekte omvatten angina, die een scherpe pijn in de borst, kaak, nek of schouder duidt op het ontbreken van zuurstof naar het hart. Mocht de slagader worden permanent geblokkeerd is, zal een hartaanval optreden.

Oplossing

Als medicijnen en een gezondere levensstijl niet aan CAD behandelen, zal de late effecten van coronaire hartziekte zijn de noodzaak tot chirurgische procedures op te ruimen de vorming van tandplak te ondergaan en duidelijk de slagaders.

Behandeling

"De behandeling van coronaire hartziekte kan omvatten coronaire bypass operatie of coronaire angioplastiek," volgens de Universiteit van Iowa Ziekenhuizen en klinieken. Stents die kleine buisjes die openen geblokkeerde slagaders steun zijn, kunnen ook worden gebruikt.