Laserstraling Behandeling voor Longkanker

Longkanker wordt gekenmerkt door ongebreidelde vermenigvuldiging van epitheelcellen van de longen. Het National Cancer Institute meldt dat bijna 220.000 mensen gediagnosticeerd met deze aandoening jaarlijks in de Verenigde Staten. Ondanks geen volledige genezing, worden behandelingen zoals laser bestraling, chemotherapie en chirurgie vaak gebruikt om de uitzaaiing van de kankercellen regelen.

Laser Radiation Therapy

Laser radiotherapie omvat bestralen van de kwaadaardige cellen met hoge energie laserstralen om de kankercellen beschadigen en aldus voorkomen hun verdere verspreiding.

Time Frame

Volgens de NCI, straling sessies algemeen tweemaal per week aangehouden voor bijna twee maanden. Echter, kan de duur verschillen afhankelijk van het stadium van longkanker, en de interne uitzaaiing van de kankercellen.

Voordelen

Laserstraling is een minimaal invasieve behandeling vorm. Het is vooral gunstig voor oudere patiƫnten met longkanker en voor degenen die niet in staat zijn om de chirurgische verwijdering van de kankercellen als gevolg van hartkwalen en andere chronische aandoeningen ondergaan.

Effecten

Ademhalingsmoeilijkheden en longontsteking zijn enkele van de bijwerkingen van laser bestraling bij gebruik voor de behandeling van longkanker. Andere veel voorkomende complicaties zijn moeheid, misselijkheid en braken.

Waarschuwing

U kunt het advies van uw arts om de blootstelling te verlagen naar verontreinigingen van het milieu en de zonnestralen terwijl laserstraling sessies worden gehouden.