Laserbehandeling voor Ringworm

Laserbehandeling voor Ringworm

Ringworm is een schimmelinfectie die kan invloed hebben op mensen en dieren. De schimmels kunnen overleven door het eten van keratine in planten of dieren. Keratine is een stof die is gevonden in de huid, nagels en zelfs haren. Schimmel overleeft en leeft het langst in gebieden die warm en vochtig zijn, die de huid een perfect huis maakt.

Symptomen

Ringworm is makkelijk te herkennen vanwege zijn verschijning op de huid. Deze omvatten rode ringen of laesies op de huid die variƫren in kleur aan de randen van de ring en een jeukend gevoel. Wanneer deze symptomen worden ontdekt, is de behandeling onmiddellijk nodig.

Oorzaken

Ringworm wordt veroorzaakt door verschillende schimmels uit de klasse van schimmels dermatofyten. Schimmels in deze klasse kan een mens infecteren via huidcontact. Katten zijn de primaire drager van ringworm en het kan verspreiden naar de mens door middel van aanraking.

Laserbehandeling

Laserbehandeling voor ringworm is relatief nieuw. Bij deze behandelingen wordt de laser gebruikt om de schimmel in de huid doden. De laser die in deze bewerking wordt ook gebruikt in sommige typen staaroperaties en is bewezen effectief te zijn. De werking is in wezen pijnloos.

Time Frame

Laserbehandeling voor ringworm moet worden gedaan voor een aantal minuten per week. Dit kan helpen versnellen het genezingsproces van een persoon met ringworm.

Waarschuwing

Laserbehandeling moet professioneel worden uitgevoerd. Als de ringworm infectie gaat niet weg na een maand van de laserbehandeling, deskundig medisch advies van een zorgverlener voor de verschillende behandeling opties of aanvullende instructies. Om de verspreiding van ringworm te voorkomen, moet de behandeling direct aan de slag.