Lange-termijn effecten van virale meningitis

Meningitis kan het resultaat van een virale, bacteriële of fungale infectie. In de meeste gevallen zal de virale meningitis helderen binnen een week tot 10 dagen, maar in zeldzame gevallen kan de ziekte verergeren en mogelijk levensbedreigend. Indien virale meningitis doet vooruitgang kan een patiënt op lange termijn effecten ondervinden.

Feiten

Er zijn ongeveer 10.000 gevallen van virale meningitis gemeld elk jaar, hoewel de raming van totale gevallen hoger. Een aantal gevallen niet gemeld worden door gebrek aan bewijs door het gebruik van laboratorium testen en culturele groei. Amir Vokshoor, MD, en Cordia Wan, MD, rapport dat "met uitzondering van de neonatale periode, het sterftecijfer in verband met virale meningitis is minder dan 1 procent, de morbiditeit is ook laag."

Oorzaken

Er zijn een aantal virussen die mensen worden blootgesteld aan elk jaar die meningitis veroorzaken hoewel deze virussen kunnen soms niet worden opgemerkt. Zelfs met de blootstelling aan de virussen die meningitis veroorzaken, een aantal mensen verder onaangetast. Volgens de Mayo Clinic personeel, "een groep van gemeenschappelijke virussen bekend als enterovirussen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 90 procent van virale meningitis in de Verenigde Staten."

Symptomen

Aan het begin van virale meningitis kunnen symptomen ten onrechte worden gediagnosticeerd als de griep te wijten aan algemene symptomen zoals koorts, stijve nek, vermoeidheid, verlies van eetlust en misselijkheid. Vervolg symptomen zijn gevoelens van verwarring, gevoeligheid voor licht en in sommige gevallen, met name virale meningitis, huiduitslag. Het is belangrijk om medische hulp van uw huisarts te zoeken als u of iemand die je kent is de weergave van de symptomen van virale meningitis.

Effecten

In het zeldzame geval dat virale meningitis doet voortgang, effecten op lange termijn zijn mogelijk. Uw gezondheid is op een veel groter risico langer je zonder behandeling voor de ziekte. Complicaties kunnen bestaan ​​uit neurologische schade, zoals doof, blind, het ontwikkelen van leerproblemen, hersenbeschadiging, verlamming of andere bijwerkingen. Virale meningitis kan zelfs leiden tot epileptische aanvallen. Mayo Clinic personeel stelt dat "niet-neurologische complicaties kunnen onder meer nierfalen en bijnier mislukking."

Preventie / Solution

Volgens de National Meningitis Association ", de Food and Drug Administration (FDA) een meningokokken conjugaat vaccin voor gebruik bij personen 11-55 jaar." Het ontvangen van een vaccin en het beoefenen van gezond gedrag, zoals het wassen van je handen, voor de mond en neus als u hoest, die met levensmiddelen met zorg bij het bereiden van maaltijden en het houden van jezelf gezond om je immuniteit te stimuleren, zijn nuttig om ziektes te voorkomen tegen virale meningitis.