Lange-termijn effecten van drugsgebruik op de hersenen

Lange-termijn effecten van drugsgebruik op de hersenen

Introductie

Drugsgebruik heeft een verscheidenheid aan verwoestende gevolgen mentaal, fysiek en sociaal. Een van de meest getroffen gebieden na jaar, of in sommige gevallen zelfs maanden drugsmisbruik, de hersenen. In feite, de trek en ontwenningsverschijnselen die maken stoppen drugsgebruik, moeilijk te maken hebben alle betrekking op de hersenen. Helaas, veel van de schade die wordt toegebracht aan de hersenen kan uiteindelijk met langdurige effecten.

Verslaving

Eén van de lange termijn effecten van druggebruik verslaving. Als een persoon gedurende langere tijd, de hersenen begint zijn structuur te veranderen vertrouwen op de drug te gaan en te overleven op een dag tot dag basis. Zelfs na het drugsgebruik is gestopt en de ontwenningsverschijnselen zijn verdwenen, dat verslaving blijft aanwezig. De structuur van de hersenen veranderingen kunnen permanent zijn degenen die chronische verlangen naar de drug veroorzaken en zorgen voor een levenslange strijd schoon te blijven.

Dopamine

Onder de meest gemakkelijk beschadigd hersengebieden van drugsmisbruik het dopaminesysteem. Na jaren van misbruik van drugs zoals methamfetamine, kan de dopamine schade leiden tot langdurige verminderde motoriek en een daling van het verbale leervermogen.

Emoties en geestelijke gezondheid

Drugsgebruik kan ook schade aan de gebieden die emoties en psychische welzijn controle veroorzaken. Dit kan leiden tot lange-termijn paranoia, hallucinaties, depressie, angst en obsessieve-compulsieve stoornis. Het kan ook meer agressiviteit van een persoon.

Leunend Abilities

Drugsgebruik kan het leervermogen van de gebruiker ook blijvend beïnvloeden. Dit geldt vooral voor diegenen die in gebruik tijdens de adolescentie. Het brein blijft de hele weg op te groeien tot de adolescentie. Het gebruik van drugs tijdens deze periode kan leiden tot een aantal gebieden van de hersenen niet goed ontwikkelen, wat leidt tot leerproblemen. Deze leren uitdagingen kunnen blijven door de rest van het leven van de verslaafde.