Lange-termijn effecten van Bell's Palsy

Bell's palsy is een aandoening gekenmerkt door zwelling en compressie van de zenuw verantwoordelijk voor beweging van de gezichtsspieren. Effecten van de aandoening zijn doorgaans slechts tijdelijk, en de meeste mensen herstellen volledig. Echter, sommige mensen hebben terugkerende klachten of symptomen ernstig genoeg zijn om de lange termijn effecten veroorzaken.

Oorzaken

Bell's palsy wordt veroorzaakt door ontsteking en zwelling - vaak in verband met een virale infectie - dat de zenuw verantwoordelijk voor de beweging van het gezicht spieren beïnvloedt. De zenuw reist door een smalle, benige buis of tunnel als het beweegt in de richting van het gezicht. De zwelling kan leiden tot druk van het bot en schade aan dit belangrijke nerve.Those met ernstige zenuwbeschadiging vaker lange termijn effecten van Bell's palsy ervaren. Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke, deze aandoening treft ongeveer 40.000 mensen in de Verenigde Staten elk jaar en komt het meest voor onder degenen in de leeftijd tussen 15 en 60.

Symptomen

Symptomen van Bell's palsy bevatten gezichtsverlamming of zwakte die plotseling optreedt. De verlamming maakt het moeilijk voor de getroffen persoon om te lachen of te sluiten zijn ogen aan de zijkant van het gezicht dat het probleem heeft. Als u deze aandoening, kunt u ook moeite met het maken van gezichtsuitdrukkingen, en je kan de pijn bericht in voor of achter het oor aan de verlamde zijde. Geluid kan ook verschijnen luider aan de ene kant en hoofdpijn, verlies van smaak en speeksel- en tear-productie veranderingen kunnen duidelijk zijn. Deze symptomen zijn slechts tijdelijk voor de meeste mensen.

Herstel

De meeste mensen herstellen volledig van deze aandoening, zelfs als ze geen medische behandeling hebben. Volgens de Mayo Clinic, milde gevallen vereisen een gemiddelde hersteltijd van ongeveer een maand. Echter, kan het herstel langer duren als u de totale verlamming van de gezichtsspieren hebben ervaren. In een dergelijk geval kunt u niet volledig herstellen normale gezichtsuitdrukking functie, of maanden kan duren voordat je herstel is voltooid. Volgens de Universiteit van Californië, ongeveer 85 procent van de patiënten volledig herstellen van Bell's palsy.

Lange-termijn effecten

In sommige gevallen van verlamming, een patiënt ervaart ernstige en blijvende schade Bell's aan het gezicht zenuwen. Als de beschadigde gezicht zenuwvezels teruggroeien, kunnen zij meedoen aan de verkeerde spieren, waardoor onjuiste gezicht bewegingen of zelfs een misvormd uiterlijk wanneer de gezichtsspieren contract. Wanneer u knipperen, bijvoorbeeld, kan je mond bewegen in een glimlach, of je kan tranen wanneer je eet. Sommige mensen ervaren zwakte rond de spieren van het oog en het sluit het ooglid, die veroorzaken dat de cornea te droog of verwond worden. Het resultaat kan pijn aan de ogen en zelfs blindheid zijn.

Behandeling

Wanneer lange termijn effecten van Bell's palsy omvatten het oog, kan smeren druppels worden gebruikt om overmatige droogte voorkomen en houdt het oog gezond. Soms is een operatie nodig om een ​​bijlage toe te voegen aan de oogleden die helpt met de juiste sluiting en houden de ogen vochtig. In sommige gevallen kan zenuwtransplantaat operatie worden gebruikt om het gezicht functie te verbeteren. Muscle stroppen kunnen worden gebruikt om het gezicht spierfunctie verbeteren en.