Langdurig gebruik van Bentoniet Detox

Bentoniet is een eetbare klei die wordt gebruikt om het lichaam te ontgiften. Het fungeert als een laxeermiddel en trekt ook toxinen, te spoelen uit het systeem. Bentoniet wordt vaak verpakt met andere natuurlijke laxeermiddelen zoals psyllium kaf en lijnzaad, die bulk aan de ontlasting.

Bentoniet kan ook worden toegepast op de huid poriën verfijnen en onzuiverheden te verwijderen. Hoe langer bentoniet wordt gebruikt, hoe meer toxinen uit het lichaam.

Methode

Bentoniet en andere kleisoorten worden doorgaans bij de andere ingrediënten in veel commerciële ontgifting formules. Het is belangrijk de aanwijzingen volgen op het etiket in voorbereiding bentoniet voor ontgifting, vooral als het preparaat wordt gemengd met water.

Klei baden kan ook nuttig zijn. Voeg 2-3 gram van klei tot badwater en geniet, waardoor de klei om onzuiverheden te trekken uit de huid. Het aanbrengen van een klei kompres of masker is een populaire manier om gifstoffen uit het gezicht en het lichaam te reinigen. Klei baden kunnen meerdere keren gebruikt worden per week.

Terwijl de klei is veilig voor gebruik op lange termijn, rekening mee houden dat andere bestanddelen van reinigingsproducten niet kan zijn. Lees het etiket op de verpakking voor meer informatie over de andere ingrediënten die kunnen worden gemengd met bentoniet in een detox product.

Onderhoud

Na de eerste detox om opgebouwde toxines en onzuiverheden te verwijderen, raden experts aanhoudende klei therapie voor onbepaalde tijd. Het menselijk lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan giftige stoffen in de lucht, voedsel en water alsmede van natuurlijk voorkomende bacteriën. Met bentoniet detox producten en klei baden of twee keer per maand laag te houden.

Langdurig gebruik van bentoniet kan een optimale gezondheid te ondersteunen.

Veiligheid

Bentoniet wordt gebruikt over de hele wereld, en de FDA heeft het een bepaalde 'algemeen beschouwd als veilig "-classificatie. Bentoniet poeder kan schadelijk zijn bij inademing of het wordt in je oog, en de FDA graad heeft alleen betrekking op het gebruik van bentoniet als additief voor levensmiddelen.

Gebruik van klei baden lange termijn zijn niet schadelijk voor de huid en ze moeten ook niet schadelijk voor uw sanitair, zelfs na langdurig gebruik. Therapeutische klei producten moeten worden gespoeld in de afvoer met behulp van veel water, en zal niet septic tanks beschadigen.

De Wereld Gezondheids Organisatie heeft geen nadelige effecten van langdurige bentoniet gebruik op de huid gevonden, en bestudeert momenteel het positieve effect van bentoniet comprimeert in de behandeling van een gemeenschappelijke, ernstige huidziekte genaamd Buruli ulcus.

Studies

Een studie over langdurig gebruik van bentoniet bij muizen ontdekt dat er was vertraagd gewichtstoename bij muizen gevoed met een 10 procent bentoniet dieet, en muizen met 50 procent bentoniet dieet hadden vette levers. De World Health Organization een artikel gepubliceerd opsomming van de bevindingen als "er zijn geen studies bij mensen van de effecten van langdurige orale blootstelling aan klei ... een beperkte studie van kaolien bij proefdieren heeft belangrijke nadelige toxiciteit op lange termijn niet te tonen of carcinogeniteit. "

Side Effects

Gebruik van bentoniet intern voor colon ontgifting kan ongemak veroorzaken. Het is belangrijk bentoniet poeder grondig te mengen met water en drink veel vocht tijdens een colon detox om bewegen de klei door de darmen.

Tijdens het ontgiften, kan secundaire bijwerkingen zoals hoofdpijn, spierpijn, stijfheid van gewrichten of andere gevoelens van de ziekte ontstaan. Deze worden veroorzaakt door de toxine wordt vrijgegeven, niet van de klei. Bentoniet zal deze toxines te trekken en draag ze uit het lichaam. Secundaire bijwerkingen zal hoe langer je bentoniet gebruiken verminderen.

Geen ernstige bijwerkingen van langdurig gebruik van bentoniet gemeld.