Kunnen we overschakelen Van HMO om PPO?

Kunnen we overschakelen Van HMO om PPO?

Wanneer het tijd is om een ​​ziektekostenverzekering plan kiest, kunt u toegang tot zowel een gezondheidsorganisatie (HMO) en een preferred provider organisatie (PPO) te hebben. Beide soorten plannen hebben hun voor- en nadelen; en als u vindt dat de HMO je niet leven tot aan uw verwachtingen of het vullen van uw behoeften, kunt u naar een beschikbare PPO de volgende keer open inschrijving rond rollen veranderen.

Open Inschrijving

Als u uw zorgverzekering te krijgen via uw werkgever, moet u wachten tot de open inschrijving periode rond komt voordat u wijzigingen aanbrengt in uw dekking kan maken. Voor de meeste werkgevers de open inschrijving periode vindt plaats in het laatste kwartaal van het jaar, meestal rond oktober of november. Tijdens deze periode kunnen medewerkers hun dekking opties voor het volgende jaar te kiezen. Als u uw HMO plannen gekocht op de open markt, contact op met uw verzekeringsmakelaar om te zien wanneer uw huidige contract afloopt. Als de vervaldatum nadert, kunt u beginnen rond te shoppen voor een PPO plan dat een betere pasvorm kunnen zijn.

Beschikbaar Plannen

Wanneer open inschrijving begint bij uw bedrijf, kunt u de lijst van beschikbare plannen zorgvuldig. Veel, maar niet alle bedrijven bieden een PPO mogelijkheid om hun medewerkers. Als uw bedrijf niet bieden momenteel een PPO, overleg dan met uw human resources director of verzekering vertegenwoordiger over het toevoegen van die optie. U kunt winkelen voor een individuele PPO als je wilt, maar de premies kon veel hoger dan wat u nu betaalt via uw werkgever zijn. Als uw werkgever is het aanbieden van een PPO voor het komende jaar, herzien van het plan gegevens zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het voldoet aan uw behoeften.

Provider Network

De aanbieder onderdeel van een preferred provider organisatie is van cruciaal belang, omdat het invloed hoeveel het plan zal betalen en zelfs als de diensten te allen zullen worden gedekt. Voordat u kiest voor een PPO, moet u zorgvuldig de lijst met providers om ervoor te zorgen dat alle huidige zorgverleners die u gebruikt zijn op het plan. Kijk voor niet alleen uw familie of huisarts, maar ook alle specialisten die u ziet en alle ziekenhuizen die u gebruikt. De meeste zorgverzekeraars bieden een zoekfunctie die aspirant-leden kunnen gebruiken om te zoeken naar artsen, klinieken en ziekenhuizen in de buurt waar ze wonen en werken.

Plan Kosten

Het maakt niet uit hoe goed de PPO plan, het is waardeloos als je niet kunt veroorloven. Bij het overschakelen van een HMO een PPO, is het belangrijk om alle toepasselijke kosten beoordelen. Deze kosten omvatten de maandelijkse premie, natuurlijk, maar ook copayments, eigen risico en andere out-of-pocket kosten. Geef je mening over het plan documenten aandachtig naar de totale out-of-pocket kosten en de percentages voor elke copays vinden. Geef je mening over het betalingsschema voorzichtig aangezien de meeste PPO plannen betaalt een aanzienlijk hoger percentage van overdekte kosten als u een netwerk provider te gebruiken.