Kruiden en natuurlijke remedies voor de menopauze

Menopauze is de definitieve beëindiging van de menstruatie van een vrouw. Wanneer vrouwen gaan door menopauze overgang, kunnen ze ervaren fysieke, emotionele en mentale veranderingen. Subtiele of dramatische symptomen kunnen begeleiden deze veranderingen. In veel gevallen, de conventionele behandeling gebruikt om menopauze symptomen te beheren hormoonvervangingstherapie. Echter, sommige vrouwen de voorkeur aan alternatieve behandelingen zoals kruiden en natuurlijke remedies voor de menopauze te gebruiken.

Menopauze Overzicht

Als een vrouw ouder wordt, produceren de eierstokken kleinere hoeveelheden hormonen. Deze hormonen, die oestrogeen en progesteron, controleren de cyclische werking van de eierstokken (ovulatie). Natuurlijke menopauze treedt op omdat de eierstokken ophouden productie van deze hormonen. Een vrouw bereikt menopauze als ze gaat door middel van 12 opeenvolgende maanden zonder een menstruatie. Na deze tijd een vrouw in haar postmenopauzale jaren.

In de meeste vrouwen, kunnen natuurlijke menopauze optreden tussen de leeftijden van 45 en 55. Echter, menopauze-gerelateerde symptomen beginnen jaar eerder tijdens de overgangsfase genoemd perimenopauze.

Symptomen

Tijdens de perimenopauze, hoeft symptomen variëren bij vrouwen en kan variëren tussen milde en ernstige. Enkele veel voorkomende symptomen van zowel de perimenopauze en menopauze zijn opvliegers, slaapproblemen, nachtelijk zweten, wisselende stemmingen (depressie, angst), vermoeidheid, haaruitval en concentratieproblemen. Hoewel hormoonvervangende behandeling kan helpen met een aantal symptomen, zijn er risico's verbonden aan HRT (zie de Resources secties). Vanwege deze risico factoren, kunnen vrouwen worden gebruik te maken van kruiden en natuurlijke remedies voor de menopauze. Een aantal veel gebruikte kruiden zijn onder zilverkaars, dong quai, ginseng en sint-janskruid.

Zilverkaars

Zilverkaars, een plant afkomstig uit het oosten van Noord-Amerika, heeft een lange geschiedenis van geneeskundig gebruik onder de indianen. Vandaag, zilverkaars is een voedingssupplement ogenschijnlijk gebruikt door veel vrouwen voor opvliegers en andere symptomen die gepaard gaan met de menopauze. De gedroogde wortel en wortelstok zijn de delen van de plant gebruikt voor medicinale doeleinden. Zilverkaars bevat actieve ingrediënten zoals fukinolic zuur en triterpeenglycosiden. Er zijn klinische studies uitgevoerd om de effectiviteit zilverkaars op symptomen van de menopauze te bepalen, zoals opvliegers en nachtelijk zweten geweest. Echter, het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM) meldt dat een aantal van deze studies had gemengde resultaten, terwijl een studie gefinancierd door NCCAM toonden negatieve resultaten.

Dong Quai

Dong quai, in de traditionele Chinese geneeskunde bekend om de behandeling van de gezondheid van vrouwen problemen, wordt ook wel de 'vrouwelijke ginseng. " Het is ook een veelgebruikte kruidenmiddel voor de behandeling van overgangsklachten omdat dong quai wordt door sommigen oestrogene activiteit vertonen in het lichaam. Volgens de National Library of Medicine en de National Institutes of Health, meer onderzoek is nodig om definitief uitwijzen of dong quai heeft oestrogeen-achtige acties in het lichaam. In een andere klinische studie, onderzoekers rapporteerden dat het niet nuttig is voor opvliegers.

Ginseng / Kava

Ginseng kruiden-supplementen, afgeleid van de wortels van de plant Panax ginseng, worden in de volksmond gebruikt voor vele gezondheidsproblemen die chronische vermoeidheid, infecties en menopauze inclued. Het bevat de werkzame bestanddelen genoemd ginsenosiden. NCCAM meldt dat terwijl ginseng gunstig zijn voor sommige symptomen zoals stemmingswisselingen en slaapproblemen kunnen zijn, is niet bruikbaar voor opvliegers.

Kava is een plant afkomstig uit een aantal Stille Oceaan eilanden. Een niet-alcoholische drank, gemaakt van de gepureerde wortel van de kava een belangrijke rol gespeeld in de ceremonies van de inwoners van deze eilanden. Vandaag de dag, het is een kruidenmiddel gebruikt voor angst. Sommige klinische studies hebben de waarde van kava voor de menopauze-gerelateerde symptomen bestudeerd. De resultaten van deze studies bleek dat, hoewel niet bruikbaar voor opvliegers kunnen, kava kan angst verminderen.

Andere natuurlijke remedies

In het oude Griekenland, St. Janskruid had vele medicinale toepassingen. De bloem van deze plant wordt gebruikt voor de bereiding van thee, tabletten en extracten. Kruidendokters raden deze plant voor depressie, mentale en slaapstoornissen. In een onderzoek om de werkzaamheid van St. John's wort in de behandeling van psychische problemen geassocieerd met de menopauze onderzoeken, onderzoekers gevonden dat dit kruidenmiddel nuttig in het verlichten bepaalde symptomen kan zijn.

Andere kruiden of natuurlijke remedies vaak gebruikt voor de menopauze zijn soja, DHEA, vitamine E, teunisbloemolie, wilde yam, zoethout en kuis boom. De Mayo Clinic suggereert dat het uitoefenen, yoga doen en het eten van een goed uitgebalanceerd dieet kan ook helpen om een ​​aantal van de symptomen te beheren.

Overweging

Hoewel veel vrouwen alternatieve methoden voor de behandeling en het beheer van de symptomen van de menopauze kunnen kiezen, moet zij zich ervan bewust dat er een aantal bijwerkingen en problemen in verband met het gebruik van deze kruiden. Zilverkaars kan leverproblemen en vrouwen met leveraandoeningen veroorzaken, moeten deze aanvulling te vermijden. Met behulp van kava en dong quai kan ook enkele nadelige invloed op sommige vrouwen (zie het gedeelte Bronnen). Voordat een van deze kruiden, moeten vrouwen spreken met hun arts.