Korte-termijn prognose van coronaire hartziekte

Coronaire hartziekten is de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten voor zowel mannen als vrouwen, volgens de Mayo Clinic. Ook bekend als coronaire hartziekte, het treedt op wanneer er een vernauwing van de kleine bloedvaten die bloed en zuurstof naar het hart. Deze vernauwing beperkte bloedstroom en veroorzaken spier- en weefselschade, samen met coronaire hartziekten. Vroege opsporing en behandeling zijn van cruciaal belang voor een positieve prognose.

Oorzaken

Atherosclerose is de belangrijkste oorzaak van coronaire hartziekten. Wanneer plaque bouwt op de wanden van de bloedvaten, het hen veroorzaakt beperken. Zodra de slagaders beginnen te versmallen, wordt de bloedstroom beperkt en beïnvloedt het vermogen van het lichaam om het bloed te verplaatsen door je hart. Deze beperking is wat de oorzaak van een aantal van de belangrijkste symptomen van coronaire hartziekten.

Risicofactoren

Er zijn tal van risicofactoren in verband met coronaire hartziekte. Lifestyle gedrag dat uw kansen op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten verhogen, zijn: roken, een zittend leven, overgewicht, slechte voeding en alcohol / drugsmisbruik. Erfelijke factoren spelen ook een rol net als het hebben van diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en een scala aan andere bestaande omstandigheden. Typisch, mannen in hun jaren '40 zijn in de categorie hoog risico, terwijl vrouwen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van de voorwaarden na de menopauze.

Symptomen

Symptomen van coronaire hartziekten zijn: pijn op de borst en ongemak, ook wel bekend als angina pectoris, kortademigheid en vermoeidheid bij inspanning. Als u een van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact met een arts. Vroege opsporing van coronaire hartziekten is de sleutel tot het vermogen om succesvol te behandelen en beheren van de toestand.

Behandelingen

Zodra coronaire hartziekte is gediagnosticeerd, zal uw arts u met de behandeling opties. Voor een vroeg stadium coronaire hartziekte, veranderingen in levensstijl, samen met dagelijkse doses aspirine wordt aanbevolen om vertragen de progressie van de ziekte. Aanvullende wijzigingen omvatten het verminderen van de inname van zout, het eten van een gezonde voeding, stoppen met roken en regelmatig bewegen. Het is ook belangrijk om uw bloedsuikerspiegel te controleren, als je diabeet bent. Voor geavanceerde coronaire hartziekten, kan een operatie worden aanbevolen. Chirurgische opties omvatten angioplastie, waarbij een stent wordt ingebracht om het vat open te houden, of bypassoperatie.

Prognose

Korte-termijn prognose van coronaire hartziekte afhankelijk van de ernst van de aandoening en de fase waarin het werd gedetecteerd. Als gevangen vroeg, kunnen veranderingen in levensstijl voldoende om de ziekte onder controle te houden zijn. Als deze veranderingen worden doorgevoerd, kan de ziekte worden beheerd, zonder operatie en verdere progressie. Voor degenen met meer gevorderde gevallen, waarin chirurgie wordt aanbevolen, wordt op korte termijn prognose gebaseerd op het vermogen van de persoon te herstellen van dergelijke grote operatie.