Kiropraktor Tekniker

Kiropraktisk behandling kan hjälpa anpassa ryggraden och lederna, lindra smärta och förbättra cirkulationen. Kiropraktorer behandlar patienter med sjukdomar och störningar allt från ischias till diabetes som upplever ett antal symtom. Varje enskild patient behöver en särskild kiropraktisk behandling plan för att uppnå bästa resultat. Kiropraktorer använder massor av olika tekniker, även om vissa är vanligare än andra.

Manipulation

Kiropraktorer manipulera leder och rygg genom att sätta press och flytta extremiteter utanför de normala begränsningar som musklerna. Att föra ryggraden till inriktning kan hjälpa till att lindra smärta och spänning, vilket resulterar i en ökning av den allmänna hälsan. Avkoppling vid spinal manipulation är oerhört viktigt, och en kiropraktor kan använda massage, värme eller is för att koppla de omgivande musklerna innan du utför en manipulation. Frisläppandet av gaser i ledkapseln kan skapa sprickor eller popping ljud under manipulation. Manipulationer kan leda till ytterligare skada och gemensam stress, så det är viktigt att prata med din kiropraktor och överväga att söka en andra åsikt om din behandling plan för att minimera dessa risker.

Activator Methods

Activator kiropraktik tekniker använder en fjäderbelastad klubba att slå olika punkter längs ryggraden och bäckenet för att rikta in benen. Kiropraktorer analysera längden på en patients ben för att bestämma om bäckenet är felinriktad, vilket orsakar lägre ryggen, höften och bensmärta. En undersökning utförd av Styrelsens Chiropractic examinatorer under 2003 visade att 69,9 procent av de heltids amerikanska kiropraktorer används regelbundet aktivator metoder i sina rutiner.

Applied Kinesiology

Många kiropraktorer använder metoder för tillämpad kinesiologi för att hjälpa balansen och mobilisera musklerna kring en skadad eller dåligt joint. Vetenskapliga studier har inte funnit tillräckliga bevis som stöder de positiva effekterna av tillämpad kinesiologi på gemensamma hälsa, men vissa patienter rapporterar smärtlindring av dessa metoder. Kiropraktorer använder ofta lätt massage och akupressur punkter att behandla drabbade muskler.

Thompson Teknik

Liksom aktivator metoder involverar Thompson tekniken analyserar patientens ben för att avgöra om längden eller felaktig inriktning är ansvarig för smärta. Kiropraktorer använder en droppe tabell för att hjälpa målgruppspecifika lederna efter en mild dragkraft från kiropraktor.

Sacro-occipital Teknik

Den sacro-occipital teknik försök att kontrollera trycket i ryggmärgsvätskan, som vissa kiropraktorer tror är orsaken till trycket på nerverna. En kiropraktor att analysera ryggraden från nacken till svanskotan för att avgöra var att utöva påtryckningar för att lindra känsliga områden.

Cox Flexion / Distraction

Vissa kiropraktorer hävdar att Cox flexion / distraktion teknik kan eliminera behovet av ryggkirurgi. Kiropraktik patienter med kronisk ländryggssmärta ofta hitta befrielse från denna teknik, vilket innebär att böja olika leder och muskler på en särskild tabell för att öka rörelseomfång. Kiropraktorer använder ofta denna teknik för patienter med ischias, herniated diskar och kronisk huvudvärk.