Kans op zwangerschap na vasectomie

Kans op zwangerschap na vasectomie

Van de vele vormen van anticonceptie op de markt van vandaag, het hebben van een vasectomie is een van de meest effectieve. Hoewel het omkeerbaar wordt geoordeeld permanente wijze. Volgens WebMD, van de 10.000 vasectomies, zal 100 zwangerschappen ontstaan ​​binnen de eerste 5 jaar. Dat is in vergelijking met 1400 zwangerschappen met condooms gebruiken en 500 met orale anticonceptiva volgens de Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development. Een meerderheid van deze fail rate gebeuren binnen het eerste jaar, waar ongeveer 15 tot 20 zwangerschappen zal optreden op de 10.000 paren. Koppels worden gewaarschuwd om alternatieve bescherming te gebruiken totdat een analyse kan worden ingevuld op het aantal zaadcellen.

Effectiviteit Na Procedure

Zaadcellen worden aangemaakt in de testikels. Gecombineerd met rudimentaire en prostaat vloeistof, sperma reizen door buizen genaamd de zaadleider, worden ejaculated door de penis. Vasectomie gaat insnijdingen in het scrotum van de zaadleider te snijden, die sperma voorkomt stroomt in sperma, stelt de Ohio State University Department of Urology. Deze procedure hoeft niet te elimineren sperma dat al in de zaadleider waren. Die zaadcellen zal aanwezig blijven tot de zaadlozing hen verwijdert. Tussen de 15 en 20 ejaculaties zal moeten plaatsvinden voordat het sperma is vrij van alle sperma, stelt de Provincie Frederick ministerie van Volksgezondheid. Dit proces duurt meestal ongeveer drie maanden, afhankelijk van het Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development.

Rate of Failure

Vasectomieën hebben een tarief van 11 fouten per 1000 vasectomies over een periode van twee jaar, volgens de Centers of Disease Control en Prevention. Van deze mislukkingen helft trad binnen de eerste drie maanden na de procedure - gedurende de tijd dat sperma nog in de mens systeem. Geen storingen gemeld 72 weken na de procedure. De Ohio State University Department of Urology meldt dat hun zwangerschap is in 15 van de 10.000 koppels een jaar na een vasectomie. Veel van deze gevallen werden beschouwd als mislukte procedures als gevolg van fouten of heraansluiting, volgens Harry Fisch, klinisch hoogleraar Urologie en Reproductieve Geneeskunde aan het Weill Cornell Medical College / New York Presbyterian Hospital. Vroegtijdig falen binnen de eerste paar maanden na de ingreep is meestal het gevolg van onbeschermde geslachtsgemeenschap voordat er een negatieve sperma-analyse. Echter, kan vroegtijdig falen ook door chirurgische fout bij het snijden van de vas deferens. Late falen impliceert gewoonlijk heraansluiting van de zaadleider.

Sperma Analyse

Na een vasectomie, zal de patiënt moeten ondergaan sperma analyse om te bepalen wanneer het zaad vrij is van sperma. Wanneer het sperma analyse geeft aan minder dan 100.000 bewegende zaadcellen per milliliter, kan de zwangerschap zich niet voor, volgens de International Planned Parenthood Federation. Dit niveau van sperma - aangeduid als "azoöspermie" - optreden al zes weken na de operatie of zo lang als een jaar, volgens Fisch. Mannen hebben de neiging om enigszins verschillen in de timing van het bereiken van azoöspermie, met 72 procent bereiken van het op drie maanden en 85 procent bereiken van het op zes maanden.

Rare Reconnections

Zelden is de zaadleider kan spontaan weer, waarschuwt de UCLA afdeling Urologie. Klinisch aangeduid als "recanalization," dit heraansluiting kan voorkomen door de bovengenoemde chirurgische fout of door een sperma granuloma - vuil dat zich ophoopt op de incisie waardoor het vas deferens groeien en sluit, stelt de Penn State Milton S. Hershey Medical Center. Chirurgen kunnen dit voorval te minimaliseren door het verlaten van een grotere ruimte tussen de ingesneden buiseinden.