Kanker van de hersenen

Brain kanker, ook bekend als glioom en meningioma, is een vorm van kanker die wordt gekenmerkt door de abnormale celproliferatie in de hersenen of schedel van een individu. De meest voorkomende cellen die worden beïnvloed door glioma omvatten de astrocyten, oligodendrocyten en andere hersencellen. Sterfgevallen als gevolg van hersenkanker zijn drastisch toegenomen in de afgelopen decennia. Volgens een VN statistisch overzicht van hersenkanker is goed voor ongeveer 15 procent van alle sterfgevallen door kanker wereldwijd.

Soorten Kanker van Hersenen

Hersenkanker is ingedeeld in twee grote categorieën, primaire hersentumoren en secundaire of metastatische hersentumoren. Primaire hersentumoren zijn een vorm van glioom, waarin de kankercellen outgrowths oorsprong in de cellen van de hersenen of in de nabije membranen die de hersenen, de hypofyse en de craniale zenuwen.
Metastatische hersentumoren zijn een vorm van kanker waarbij de kankercellen uitwassen en celproliferatie vinden plaats in een ander deel van het lichaam en dan verspreidt naar de hersenen via de bloedbaan.

Blootstelling aan chemische stoffen

Hersenkanker komt vooral door mutaties of deleties in tumorsuppressorgenen patiënt. Deze cellen regelen de kankercellen uitwassen en helpen onderdrukken tumoren en kankers. Echter wanneer deze cellen ondergaan mutaties door blootstelling aan chemicaliën zoals PVC (polyvinyl chloride), de cellen veranderen in een meer virulente vorm en in staat zijn de groei van kwaadaardige cellen in het lichaam te onderdrukken.

Erfelijke factoren

Erfelijke en bepaalde genetische aandoeningen spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van hersentumoren bij mensen. Volgens recente rapporten, ongeveer 1,5 procent van hersentumoren te ontwikkelen bij patiënten van wie de familie in het verleden een van deze vormen van kanker. Ook erfelijke aandoeningen zoals Von Hippel-syndroom verhogen de kans op het ontwikkelen glioom, hoewel de exacte reden voor deze toegenomen kans is niet duidelijk bekend.

Andere factoren

Diverse andere factoren zoals blootstelling aan sigarettenrook en milieuvervuiling worden vaak gezien als krachtige oorzaken die leiden tot hersenkanker zijn.
Leeftijd is ook een risicofactor. Het risico op kanker verhoogt tijdens het ouder worden de cellen in het lichaam gedegenereerde en verliezen hun vermogen om kanker uitwassen en ongecontroleerde proliferatie te voorkomen.

Symptomen van Kanker van Hersenen

De meest voorkomende symptomen die geassocieerd worden met hersenkanker behoren geheugenverlies, frequente veranderingen stemming, ernstige hoofdpijn die erger worden in de ochtenden, veelvuldig braken, en moeilijkheden bij het spreken en denken.

Drug Therapy

Medicamenteuze behandeling met corticosteroïden en histamine-remmers is een van de meest gebruikte behandeling vormen voor mensen die lijden aan hersenkanker. Corticosteroïden zoals Decadron en Dexamethasone helpen verminderen ontstekingen en pijn. Een ander geneesmiddel genaamd Avastin wordt algemeen gebruikt en is algemeen geïnjecteerd in de ader van de patiënt. Avastin belemmert de bloedtoevoer naar de kankercellen en uiteindelijk leidt tot de degeneratie.

Chirurgische Behandeling

Chirurgische behandeling wordt meestal gebruikt om patiënten hersenkanker genezen. Maar de operatie wordt meestal uitgevoerd wanneer de kanker niet heeft verspreid naar andere delen van het lichaam. Het hoofddoel van de arts uitvoeren van deze operaties is de kankercellen verwijderen zonder beschadiging van de gezonde cellen buurt.