Kan een Dermatoloog vertellen wat is de oorzaak van je haaruitval?

Dermatologen zijn artsen die een studie en de behandeling van huid aandoeningen die van invloed textuur, uiterlijk en functie. Uw huisarts kan u sturen naar een dermatoloog als je haaruitval die niet kan worden toegeschreven aan medicijnen, systemische ziekten of erfelijkheid ervaren.

Medische Geschiedenis

De dermatoloog vraagt ​​gezinsverband ervaren haaruitval, hun genetische relatie met u en de vorm van haaruitval zij ervaren. De dermatoloog gebruikt de informatie om te beslissen of uw haarverlies is erfelijk.

Miniaturisatie

Hormonen kunnen veroorzaken individuele haarschachten groeien dunner en korter (miniaturisatie). Uiteindelijk, de aangetaste haren vallen uit en laat kale plekken. Volgens Bernstein Medical, dermatologen diagnosticeren miniaturisatie door het meten haarschacht diameters met vergrootglas instrumenten (densitometers).

Telogene effluvium

Dermatologen testen op abnormale haaruitval (telogene effluvium) door zachtjes te trekken van 20 tot 30 haren. Als er vijf of meer haren uittrekken, kan de arts een dieet of medicijnen te evalueren, het maken van aanpassingen die haarverlies kan vertragen.

Infecties

Dermatologen kijken naar de huid monsters, verkregen door het afschrapen van de huid of met een punch biopsie. Onderzoek van de monsters kan microscopische schimmels of bacteriën hoofdhuid en huidinfecties dat litteken haarzakjes, waardoor de haargroei te onthullen.

Gebrek

Volgens de American Hair Loss Association, dermatologen onderzoeken haarschachten met microscopen, op zoek naar haarschacht gebreken die haar (Trichorrhexis nodosa) verzwakken. De arts kan veranderingen in het verzorgen van gewoonten en gebruiken van een milde shampoo om breuk te vertragen bevelen.