Kan Dieet Verbeter halsslagader Verstopping?

Blokkade in de halsslagaders is een potentieel levensbedreigende situatie die kan leiden tot een gedeeltelijk verlies van de hersenfunctie of zelfs een beroerte. Terwijl ernstige verstopping noodzaakt bijna altijd een operatie voor effectieve reparatie, matige tot geringe verstopping geholpen kunnen worden door het nemen van stappen om een ​​gezonder dieet te eten. Als u, of iemand die je kent, is gediagnosticeerd met gedeeltelijke halsslagader blokkade en verkiest niet om een ​​operatie na te streven, kan een dieet een verschil maken.

Hoe dieet kan helpen

Dieet kan een positieve invloed hebben helpen slagader verstopping door het veranderen van het bloed lipide niveaus. LDL (de "slechte" cholesterol) in de bloedbaan kan na verloop van tijd zich aan en ophoopt op de wanden een dikke plaat. Dit leidt tot verstopping, hetgeen weer kan leiden tot hartziekte en beroerte. Zo kunt u helpen voorkomen dat verdere verstopping --- en enigszins verbeteren reeds bestaande blokkade --- door het veranderen van uw dieet om te voldoen aan een hart-gezonde regime.

Houd cholesterolgehalte in Check

Naast het kijken naar vet niveaus, ook zorgen om de consumptie van cholesterol te minimaliseren. Specifiek minimaliseren LDL (de "slechte" cholesterol) terwijl HDL redelijk. Om dit te doen, verbruiken rauwe noten (amandelen, walnoten) en elimineren of te bezuinigen fors op de consumptie van maïzena, suiker en tarwe. Het drinken van een paar koppen groene thee per dag kan ook een positieve invloed op LDL niveaus.

Reguleren vetinname

Modulerende vetinname gaat het vinden van een gezond evenwicht tussen het verstrekken van genoeg vet om het lichaam goed functioneren, terwijl niet overindulging, wat kan leiden tot arteriële blokkade te houden. Dus, zorg ervoor dat u ten minste 25 procent van je dagelijkse calorieën uit vet consumeren, maar ook naar streven om zoveel mogelijk te beperken (maar niet volledig te elimineren) consumptie van verzadigde vetten. Bovendien, roeien consumptie van transvetten. Uw voeding moet een ongeveer gelijke mix aan verzadigde (dierlijke vetten), meervoudig onverzadigde vetzuren (lijnzaadolie), en enkelvoudig onverzadigde vetten (olijfolie) bevatten.

Consumeer een meer natuurlijke dieet

Een dieet is ontworpen om te helpen vernietigen slagader verstopping moet evenwichtig zijn: consumeren vruchten en groenten bij elke maaltijd. Baseer je dieet op magere eiwitbronnen zoals vis, vlees, kip en kalkoen. Vasthouden aan natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen voor de meerderheid van uw dieet zal een lange weg naar het houden je gezond en af ​​te wenden arteriële blokkades.

Gebruik Visolie

Hoewel verder onderzoek nodig is de link duidelijk te maken, het verbruik van enkele grammen visolie dagelijks kan helpen verminderen slagaderlijke verstopping. Voor het beste effect kan visolie worden verkregen uit natuurlijke bronnen (zoals zalm), of supplementen. Vijf tot tien gram per dag is een redelijke dosis.