Is Milk Thistle Slecht voor de lever?

Is Milk Thistle Slecht voor de lever?

Mariadistel, soms aangeduid als silymarine, is medicinaal gebruikt voor eeuwen. Volgens de Mayo Clinic een flavonoïde complex bekend als silymarine wordt gewonnen uit de zaden van de mariadistel. Producten die silymarine worden gebruikt om de lever ziekte te behandelen, hoewel er geen definitieve studie van de veiligheid of de werkzaamheid van mariadistel is uitgevoerd.

Stoornissen behandeld door Milk Thistle

Volgens de Mayo Clinic mariadistel wordt gebruikt voor de behandeling van lever en galblaas aandoeningen. Historisch gezien is ook gebruikt om de stroom van moedermelk bij vrouwen te verhogen.

Effecten van Milk Thistle

Mariadistel kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Patiënten met diabetes of hypoglykemie moeten overleggen met een arts voordat u begint met mariadistel therapie.

Bijwerkingen van Milk Thistle

Verlies van eetlust, brandend maagzuur, diarree en impotentie zijn alle mogelijke bijwerkingen van mariadistel gebruik. De Mayo Clinic beschouwt deze bijwerkingen als zeldzaam en rapporten mariadistel wordt meestal goed verdragen.

Allergieën voor Milk Thistle

Iedereen met een allergie voor planten in de aster familie, madeliefjes, kiwi, artisjokken of gemeenschappelijke distels kan een allergie voor melk distel hebben. Ernstige allergische reacties, bekend als anafylactische shock, zijn mogelijk.

Milk Thistle Voorzorgsmaatregelen

De Mayo Clinic meldt mariadistel kan een effect hebben op de oestrogeenspiegel hebben. Vrouwen met voorwaarden beïnvloed door hormonen moet een arts te raadplegen voordat consumeren mariadistel.