Is hoge bloeddruk de eerste tekenen van hart-en vaatziekten?

De term "hartziekte" naar een aantal aandoeningen die de gezondheid van het hart of de bijbehorende bloedvaten verminderen. Hoge bloeddruk wordt meestal beschouwd als een risicofactor voor hart-en vaatziekten in plaats van een teken of symptoom.

De Feiten

Hart-en vaatziekten - of hart-en vaatziekten - omvat hartritme moeilijkheden (aritmie), geblokkeerde of vernauwde bloedvaten, infecties van het hart of de hartkleppen en aangeboren hartafwijkingen, volgens de Mayo Clinic.

Hoge bloeddruk

Bloeddruk verwijst naar de kracht uitgeoefend op de slagaders van de normale bloedstroom wanneer het hart klopt en in rust. Hoge bloeddruk optreedt wanneer deze kracht meer dan normale niveaus en creëert gevaarlijke spanning op de slagaders.

Effecten van hoge bloeddruk

Na verloop van tijd kan de stress veroorzaakt door een hoge bloeddruk de slagaders beschadigen, het verminderen van hun natuurlijke draagkracht en het verminderen van de bloedtoevoer van het hart.

Hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten

Hoge bloeddruk is een risicofactor die kan leiden tot de ontwikkeling van hart-en vaatziekten, volgens de Mayo Clinic en de Amerikaanse National Library of Medicine.

Heart Disease Symptomen

Primaire symptomen van actieve hartziekten onder meer pijn op de borst (angina pectoris); zwakte, pijn of gevoelloosheid in de armen of benen; duizeligheid; flauwvallen; langzame of racen hartslag; en kortademigheid. Borden variëren met de oorzaak van de ziekte.