Ingegroeide Haar Wondbehandeling

Een haar wordt ingegroeide wanneer krult terug naar de huid en duwt in de huid. Ingegroeide haren zijn meestal een onschuldige overlast. Indien de stippellijn geïnfecteerd raakt, behandeling worden geadviseerd.

Effecten

Een ingegroeide haren zorgt ervoor dat het getroffen gebied tot inschrijving, rood en gezwollen. Het gebied kan met pus gevulde geworden.

Significantie

Volgens de Mayo Clinic, ingegroeide haren een gemeenschappelijk probleem en vaak optreden als gevolg van het scheren te dicht of wrijving van strakke kleding. De Health System Universiteit van Virginia legt uit dat ingegroeide haren zijn het meest voor in de baard gebied en komen vaker voor bij mensen met krullend haar.

Overwegingen

De Mayo Clinic stelt dat ingegroeide haren groeien vaak op hun eigen en geen speciale behandeling nodig.

Behandelingen

Als een ingegroeide haren blijft gedurende enkele dagen of als ingegroeide haren regelmatig terugkomen, kan behandeling nodig zijn. Raadpleeg een dermatoloog aan het juiste verloop van de behandeling te bepalen. Behandelingen kunnen betrekken met behulp van een antiseptische medicatie op het getroffen gebied, het toepassen van antibiotica crèmes of infectie aanwezig of permanent verwijderen van haren via lasers is.

Preventie / Oplossing

Volgens de Mayo Clinic, kan ingegroeide haren te voorkomen door het scheren in de richting waarin het haar groeit, met behulp van scheercrème en door niet te scheren zo dicht zoals gewoonlijk. Ook het gebruik van een moisturizer bij het scheren kan helpen.

Waarschuwing

In sommige gevallen kan folliculitis optreden samen met ingegroeide haartjes. Folliculitis, een infectie van de haarzakjes, kunnen sterkere antibiotica of schimmelwerende behandeling vereisen.