Informatie Over Pediatric Dental

Informatie Over Pediatric Dental

Pediatrische tandheelkunde richt zich op kinderen onder de leeftijd van 18. Hoewel dezelfde beginselen gelden voor de pediatrische tandheelkunde als bij algemene tandheelkunde, zijn er enkele verschillen die de twee te scheiden.

ABPD / AAPD

Pediatrische tandartsen worden beheerst en geleid door de Amerikaanse Raad van Pediatrische Tandheelkunde en de American Academy of Pediatric Dentistry. Beide platen hebben de middelen en specifieke informatie over pediatrische tandheelkunde.

Pediatric Dentist

Een pediatrische tandarts verdient een diploma bij een erkende tandheelkundige school, maar heeft extra, gespecialiseerde opleiding. Pediatrische tandartsen behandelen kinderen alleen, en, naast het uitvoeren van tandheelkundige procedures, gericht op het opleiden van kinderen over mondhygiëne en waardoor ze zich prettig voelen krijgen tandheelkundige werk.

Gemeenschappelijke procedures

Algemene pediatrische tandarts bezoeken kunnen omvatten controles, reinigingen, X-stralen, afdichtingsmiddelen, fluoride behandelingen en flossen instructies. Follow-ups vaak sprake vullen holtes.

Lachgas

Voor grotere procedures, zoals holte vullingen, pediatrische tandartsen bieden vaak lachgas voor kinderen die bang zijn voor de tandheelkundige werk. Ook bekend als lachgas, wordt lachgas toegediend via een masker, het ontspannen van de patiënt. Het gebruik bij kinderen is veilig wordt geacht, overeenkomstig de AAPD.

Feiten

Volgens de Dental Health Network, cariës (verval) is de meest voorkomende chronische ziekte kindertijd en vijf keer vaker voor dan astma. Melktanden, of primaire tanden, zijn net zo belangrijk als definitieve tanden, het helpen met de juiste spraak en kauwen en de weg vrijmaakt voor een goede groei van de definitieve tanden.