Informatie Over Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus is in feite een groep van gezondheidsproblemen betreffende het gebruik van glucose of suiker in het lichaam. Glucose wordt gemaakt op basis van het voedsel dat je eet, en is de belangrijkste bron van brandstof voor je lichaam. Wanneer deze glucose bouwt in uw bloed in plaats van gebruikt te worden door de cellen en spieren van je lichaam, je ontwikkelt diabetes.

Definitie

Glucose beweegt normaal uit het bloed naar de cellen van uw lichaam met de hulp van insuline, een hormoon geproduceerd door de alvleesklier. Bij mensen met diabetes, is dit hormoon niet of overgelegd, resulteert in een ophoping van bloed glucose.

Soorten

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte, waardoor er geen insuline. Type 2 diabetes is een insuline resistentie, en is de meest gediagnosticeerde vorm. Zwangerschapsdiabetes treft zwangere vrouwen en verdwijnt gewoonlijk na de bevalling.

Symptomen

Zwangerschapsdiabetes kan niet vertonen geen symptomen, maar de meest voorkomende symptomen van type 1 of type 2 diabetes zijn toegenomen dorst, vaak plassen en langzaam genezende wonden.

Diagnose

Tests voor de diagnose van diabetes meestal om het nemen van een bloedmonster om de suiker niveaus aanwezig te meten. Dit kan worden gedaan na het vasten gedurende een bepaalde tijd of na een normale maaltijd. Hoge bloedsuikerspiegel kan diabetes wijzen.

Behandeling

Alle types diabetes baat hebben bij regelmatige controle van de bloedsuikerspiegel en het volgen van een goed uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging programma. Type 1 diabetici ook dagelijkse insuline-injecties, en type 2 diabetes moet medicatie of insuline, afhankelijk van de ernst van de aandoening.