Implantaten Vergeleken met Wortelkanalen

Implantaten Vergeleken met Wortelkanalen

Tandheelkundige implantaten worden gebruikt om verloren tanden te vervangen, zodat ze functioneren als natuurlijke tanden. Wortelkanalen zijn tandheelkundige procedures om de wortels van natuurlijke tanden die zijn besmet pulp repareren.

Methode

Een tandheelkundig implantaat vervangt een geëxtraheerde tand. Het vereist het inbrengen van een metalen paal in de kaak gebied om een ​​kroon houden. Een wortelkanaalbehandeling omvat het verwijderen van geïnfecteerde pulp, reiniging van kanalen en de punt van de wortel. De tandarts desinfecteert het kanaal en vult het met antibacterieel materiaal of een tijdelijke vulling, voor het afdichten van de tand.

Tijd

Wortelkanalen kan gewoonlijk worden aangevuld met een of twee sessies. Als een tijdelijke vulling wordt gebruikt, kan een bezoek nodig permanente restauratie zoals vulling of kroon. In de meeste kaakimplantaatprocedures, de metaalpost moet fuseren met het been voor een kroon op kan worden geplaatst. Dit kan een paar maanden duren.

Kosten

Implantaten zijn duurder. Basic implantaten kan variëren van $ 1.250 tot $ 3.000. De kostenstijging beduidend Als bottransplantaat of gom herstel nodig is. De single wortelkanaalbehandeling meestal varieert van $ 350 tot $ 600. Een procedure met drie of meer kanalen kunnen variëren van $ 500 tot $ 860 per 2010.