Ijzer verrijkte voedingsmiddelen voor volwassenen

Ijzer verrijkte voedingsmiddelen voor volwassenen

Ijzergebrek is een veel voorkomende gezondheidsprobleem en treft vooral vrouwen. Het meeste risico lopen vrouwen tijdens hun menstruatie en zwangere vrouwen. Als u vermoedt dat u een ijzertekort, raadpleeg dan uw arts en neem een ​​bloedtest om je ijzergehalte te onderzoeken. Heeft zelf geen diagnose als te veel ijzer kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals storing lever. Als je wel een tekort aan ijzer, zijn er een aantal levensmiddelen opties die u kunnen helpen uw ijzergehalte herstellen. Meestal ijzergehalte kan worden hersteld door middel van een dieet alleen.

Animal Protein

Eiwitbronnen afkomstig van dieren zijn vaak hoog ijzergehalte. Ijzerrijke dierlijke eiwitten zou rood vlees bevatten zoals rundvlees, kalkoen, kip, weekdieren zoals oesters en mosselen, eieren dooiers en de lever.

Ijzer verrijkte ontbijtgranen

Kies-ijzer verrijkte ontbijtgranen. Veel ontbijtgranen hebben extra ijzer toegevoegd. Tarwe biedt 2mb ijzer per kopje tarwe. Verrijkte ontbijtgranen zou kunnen hebben tot 10 keer dit bedrag of meer, dus als je ontbreekt aan ijzer de aanschaf van een ontbijtgranen die een hoog ijzergehalte in de voedingswaarde-informatie bevat.

Groenten, bonen en peulvruchten

Sommige groenten zijn rijk aan ijzer. Vooral hoog in ijzer zijn groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool. Bonen, kikkererwten en sojabonen zijn ook rijk aan ijzer en pompoenpitten. Rummelasse is ook hoog ijzergehalte. Eet voedingsmiddelen zoals broccoli, spruitjes, aardappelen, paprika's en tomaten als deze helpen om de ijzeropname te verbeteren.

Fruit

De meeste vruchten tenminste enig ijzer. De hoogste ijzergehalte echter gevonden in rozijnen en andere gedroogde vruchten zoals pruimen, vijgen en datums. Avocado's, bramen, bosbessen, kersen, frambozen, aardbeien, citroenen en kiwi's zijn ook een goede bron van ijzer.