Ijzer-rijke voedingsmiddelen voor senioren

Ijzer-rijke voedingsmiddelen voor senioren

Volgens een artikel gepubliceerd door American Family Physician in 2000, de prevalentie van anemie toeneemt met de leeftijd. Dit komt vooral door de aanwezigheid van chronische ziekten die ijzerstatus en het regelmatig gebruik van geneesmiddelen beïnvloeden. Veel medicijnen belemmeren ijzerabsorptie, leidt tot verminderde ijzeropslag in het lichaam. Senioren moeten een verscheidenheid van ijzer-rijke voedingsmiddelen te consumeren om te helpen voldoende winkels van ijzer te behouden.

Vlees en Vis en zeevruchten

Heem-ijzer is het type ijzer dat alleen in het vlees van dieren. Dit type ijzer wordt beter geabsorbeerd dan niet-heem ijzer gevonden in andere voedingsmiddelen. Orgaanvlees zijn vooral hoog in ijzer. Rundvlees, kalkoen, ham en kip bieden ook heem ijzer. Sommige zeevruchten keuzes kan ook ijzer. Garnalen, sardines, oesters, coquilles, tonijn en mosselen zijn een paar zeevruchten opties vaak genoten door senioren. Het eten van matige hoeveelheden vlees en vis worden vaak alles wat nodig is om te helpen voldoende ijzervoorraad te behouden. Vegetariërs kunnen een moeilijke tijd hebben, omdat ze geen bronnen van heem ijzer verbruikt.

Groenten en Fruit

Veel groenten en fruit verschaffen niet-heem ijzer, minder absorbeerbare type ijzer. Donkergroene bladgroenten, aardappelen, erwten en bonen zijn uitstekende plantaardige bronnen van ijzer. Vruchten die rijk zijn aan ijzer bevatten pruimen, watermeloen, aardbeien, rozijnen, dadels en vijgen. Pruimensap en gedroogde vruchten zoals abrikozen en perziken zijn ook hoog in ijzer. Vegetariërs moeten ervoor zorgen dat ze verbruiken een verscheidenheid van ijzer-rijke vruchten en groenten, omdat ze geen ijzer te verkrijgen uit dierlijke bronnen.

Grains

Volle granen en verrijkte granen zijn goede bronnen van non-heem ijzer. Veel fabrikanten verrijken hun graanproducten met ijzer omdat dit een van de voedingsstoffen meest vaak verloren tijdens de verwerking. Wit en volkoren brood, verrijkte pasta's, rijst, haver en zemelen granen en room van tarwe komen vaak voor graan bronnen dat het Amerikaanse Rode Kruis beschouwt als ijzer-rijke voedingsmiddelen.

Ander

Gedroogde erwten, bonen en linzen zijn ijzer-rijk voedsel bronnen ook. Eieren, vooral de dooier, zijn ook goede bronnen van ijzer. Hoewel ze uitstekende bronnen van ijzer, eigeel bevatten ook cholesterol, wat vaak een overweging voor ouderen. De American Heart Association raadt aan het beperken van de inname van eierdooiers om te helpen een gezond cholesterolniveau te behouden. Instant ontbijt shakes zijn vaak verrijkt met ijzer, waardoor ze een uitstekende keuze voor senioren die moeite met eten vast voedsel hebben of liever kleinere maaltijden te eten.