Ijzer-rijke voedingsmiddelen voor Kinderen

Ijzer-rijke voedingsmiddelen voor Kinderen

Ijzerdeficiƫntie, ook bekend als bloedarmoede, is een ernstig probleem voor sommige kinderen. Een tekort aan ijzer kan leiden tot vertragingen in de ontwikkeling en gedragsproblemen. Het krijgen van kinderen om gezond voedsel te eten kan een heel karwei zijn. Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, zoals spinazie of boerenkool zal niet opgegeten gaan als op de plaat van een kind te zetten. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die kindvriendelijke dat ook zijn rijk aan ijzer zijn - je hoeft alleen te weten welke.

Verrijkte ontbijtgranen

Kinderen over het algemeen dol op de leuke ontbijtgranen die speelgoed op hen of games op de rug te hebben. Deze zijn meestal beladen met suiker en niet altijd veel voedingswaarde. Dat is langzaam aan het veranderen, maar, en nu veel granen in de richting van de kinderen op de markt gebracht worden verrijkt met vitaminen en mineralen, waaronder ijzer. Kijk goed op de verpakking om te zien of het ijzer versterkt, omdat deze zijn beter voor kinderen dan mensen met weinig of geen ijzer.

Vlees

De meeste vleessoorten bevatten een flinke dosis eiwitten en ijzer. Beide zijn goede dingen voor je kinderen. Onder de gezondste vlees dat ijzer zijn zalm en andere vis bevatten, die kinderen niet altijd gaan voor. Probeer in plaats daarvan kalkoen, mager varkensvlees, mager rundvlees en kip. Deze kunnen in de vorm van een hamburger of gegrilde kip vingers, die kindvriendelijk zijn. Bewerkte versies van deze zoals kip nuggets bevatten soms weinig kip of ijzer, dus lees pakketten zorgvuldig om te zien of ze echt een goede bron van ijzer voor uw kind.

Vruchten en Veggies

Groene bladgroenten en broccoli zijn twee ijzer-rijke voedingsmiddelen die je moeite om je kinderen te eten kunnen hebben. In plaats daarvan, ga dan voor zoetere vruchten en groenten die kinderen kunnen houden, zoals aardbeien, sinaasappels, rode bananen, bosbessen, frambozen en avocado's. Romain sla is hoog in ijzer en kan in de loop gaan met kinderen, omdat het heeft een knapperige midden op elk blad. Tomaten hebben ook ijzer, en sommige kinderen als hen, terwijl anderen dat niet doen. U kunt altijd tomaten te dienen in de vorm van spaghetti en saus. Met behulp van een volkoren pasta zal ook toenemen ijzerinname bij het maken van spaghetti.

Mexican Food

Dit lijkt misschien een beetje vreemd om Mexicaans eten op een lijst van kindvriendelijke, ijzer-rijke voedingsmiddelen, maar rundvlees, kaas, avocado, sla en tomaten bevatten zijn alle voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zijn. Bonen zijn ook rijk aan ijzer. Het maken van een burrito of taco uit rundvlees, bonen en kaas is kindvriendelijk en heeft drie ijzer-rijke voedingsmiddelen in. Met behulp van vetarme versies van deze kan het net zo goed houden hart gezond.