Hypnos för Back Pain

Uppskattningsvis en fjärdedel av vuxna amerikaner lider av smärta i nedre ryggen. Smärtan kan bero på valfritt antal orsaker, inklusive ansträngda muskler och ligament, diskskada eller degenerering eller en förträngning av utrymmet runt ryggmärgen (spinal stenos). Hypnos framstår som en effektiv behandling för nedre delen av ryggen och andra typer av kronisk smärta, som ger hopp för människor som har försökt många traditionella behandlingar --- från smärtstillande och kyla / värme terapi till sjukgymnastik och även kirurgi --- utan framgång.

Metod

Hypnotisörer hjälpa patienter att uppnå ett tillstånd av djup koncentration kallas trance. En trance är inte sova, utan snarare ett förändrat medvetandetillstånd som liknar dagdrömmer om yttre ting blir oviktigt. Under en trance, känner du allt du blir ombedd att visualisera mer livfullt och intensivt än i vanliga situationer. Hypnos, dock inte överrösta din egen självkänsla. En hypnotisör kan inte få dig att göra något du inte vill göra. De flesta sessioner varar 30 till 60 minuter.

Behandling

Hypnos har använts framgångsrikt för smärtkontroll under medicinska och tandingrepp. Forskarna tittar nu på dess användning för kronisk smärta. En typ av hypnos för ryggproblem handlar om att hjälpa patienterna lär sig att ignorera smärtan genom att föreställa sig i en miljö --- på en tropisk strand, vid en vacker sjö --- där de känner sig avslappnad och glad. I en Virginia Tech studie 1995, forskare använde hypnos för att lära Ryggbesvär (inklusive 71 procent med skadade diskar) för att ignorera smärtan av isvatten, sedan bad dem att öva tekniken de lärt sig hemma. Mest kunde minska eller avsluta sin smärta medicinering och rapporterade mindre depression och en förbättrad sömnkvalitet.

Effekter

Oavsett om hypnos fungerar genom att faktiskt förhindra smärtsignaler från att nå hjärnan är osäkert. Mer troligt, det fungerar genom att ge patienterna psykologiska verktyg som de kan använda för att distrahera sig från smärtan. En University of Iowa undersökning från 2005 visade att hypnotiserade människor har nedsatt aktivitet i de områden i hjärnan som uppfattar smärta. Hypnos kan också ge lindring genom att minska stress, vilket förvärrar smärtan.

Överväganden

Även om många människor tror att de inte kan bli hypnotiserad, endast cirka 15 till 20 procent av människor är svåra att hypnotisera. Och dessa människor kan bli väldigt lättpåverkade, om lärde mer om processen. Bland de högst påverkade människor är de benägna att ångest, fobier och panik: Om du tänker dig det värsta scenariot, är chansen att du har bra visualisering kompetens som krävs för hypnos.

Experter

Leta efter en hypnotisör som specialiserat sig på smärtlindring. Många "certifierade" lägga hypnotisörer kan hantera enklare problem mycket väl, men det är svårt att säga hur mycket utbildning de har haft. Den mest ansedda certifieringen kommer från American Society of Clinical Hypnosis.