Hvordan man laver en beroligende Tinktur

Det er nemt at henvende sig til lægemidler til lindring i nutidens stressede, sove-berøvet samfund. Men disse kan være vanedannende eller har ubehagelige bivirkninger. Jorden tilbyder en anden løsning: de mange planter og urter, der besidder naturlig beroligende og søvndyssende egenskaber. En prøvede og sande måde at tage urter i tinktur (koncentreret flydende) form, hvilket er potent, langvarige og let kontrolleres, så du kan endda bruge det til børn og kæledyr.

Instruktioner

Bland beroligende urter til tinktur

•  Bland katteurt, kamille, oatstraw, passionsblomst og humle sammen, og hak dem groft. Anbring dem i en steril 1-Quart glaskrukke.

•  Tilføj æblecidereddike op til 1/2 inch fra toppen af krukken. Væsken skal helt dække urter. Du kan også bruge en blanding af lige dele vand og vodka eller rom, men æble cider eddike har sundhedsmæssige fordele af sine egne og er sikrere for børn.

•  Stramt lukke krukken. Ryst det, og derefter placere den i et køligt mørkt sted i to til seks uger, ryste det en gang om dagen.

•  Hæld væsken gennem en si eller ostelærred, forlader de brugte urter bag. Klem de urter til at få hver eneste dråbe væske ud af dem.

•  Sæt tinktur i små flasker mørk glas med dråbetæller låg. Æble cider eddike tinkturer vil holde i op til et år i køleskabet. Alkohol tinkturer ikke kræver køling og kan vare i flere år. Du kan opvarme alkohol tinktur i krukken for et par minutter, og meget af alkohol vil fordampe. Doser variere, men tommelfingerregel er 30 dråber under tungen for en voksen, 10 for et barn.

Tips

  • De små, flasker mørk glas med dråbetæller låg kan købes sammen med dine tørrede urter fra en helsekost butik eller online.
  • Tinkturer ikke smager meget godt. Du kan gøre din tinktur mere spiselig ved at blande den med lidt vand eller smagsstoffer det med honning. (Giv aldrig honning til et spædbarn under et år.)
  • Må ikke opvarmes tinktur i mikrobølgeovnen. Hvis du beslutter dig for at tage den med varmt vand eller te, varme vandet først og derefter tilføje tinktur at bevare sin beroligende potens.