Hur man utvärderar Scoliosis Curves

Skolios är en muskel sjukdom som kännetecknas av en onormal krökning av ryggraden. Det kan hända att människor i alla åldrar, men är vanligast bland barn och ungdomar. För varje 1000 barn med sjukdomen, kanske så få som tre kräva behandling, enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar. Skolios är ideopathic eller från okända orsaker i 80 till 85 procent av fallen. I unga ideopathic skolios, den vanligaste typen, flickor är mer sannolikt att påverkas än pojkar.

Instruktioner

Hur man utvärderar Scoliosis Curves

•  Bestäm om kurvan är borta från mitten, åt sidan eller framifrån och bak, vilket ger en rundad rygg utseende. Det senare är en särskild typ av skolios kallas kyfos.

•  Observera om vinkeln på kurvan är mer än 10 grader genom att titta på spinal röntgen. Kurvor är ofta underskattas när observeras genom enbart fysisk undersökning.

•  lokalisera kurvan genom att hitta spets på röntgen. Detta är den ryggkota i den kurva som är mest off-center, till exempel om den kota är i bröstregionen, är det en bröstkorg (kamarea) kurva.

•  Identifiera typen av kurvan från följande: bröstkorg, där 90 procent av kurvorna sker på höger sida; ländryggen, där 70 procent av kurvorna sker på vänster sida; torakolumbala, där 80 procent av de kurvor som uppträder på den högra sidan; och dubbla stora där kurvorna uppstår på båda sidor.

•  Hitta vinkeln på kurvan på röntgen och sedan avgöra om det är mer C-eller S-formad i naturen.