Hur man tränar med cerebral pares

Träning med cerebral pares är inte bara bra för patienten, men i de flesta fall är det absolut nödvändigt för välbefinnandet hos patienten och för att lossa muskler som kan vara mycket trängd ibland. Övningarna måste anpassas till den specifika patientens behov, men allmän rörelse är behaglig också. Att spela utomhus, simning, aerob träning, vikt motstånd utbildning, alla är acceptabla former av motion för människor som lider av cerebral pares.

Instruktioner

Hur man tränar med cerebral pares

•  Simning är en utmärkt övning för patienter med cerebral pares som vattnet har en viss motståndskraft mot den. Patienten kan flyta och hans eller hennes vikt är mycket mer flytande än det är utan vatten, så personens rörelser är mindre begränsad. Kallt vatten är bra för att öka muskeltonus medan varmt vatten tenderar att slappna av musklerna. Vad som behövs för muskeltonus hos individen är vad som bör väljas.

•  Stretch skärpt muskler genom att arbeta med problemområdet i flera minuter varje dag. Till exempel, om problemet är snäva vadmusklerna, ska patienten utöva benen genom att stå på sina tår och sakta studsar upp och ner. Dessutom flexar vaderna i sittande ställning, med tårna böjs och röra tårna, är en stor stretching övning.

•  Hjälpa patienten att utföra vikt motstånd övningar, med enbart mängden vikt att patienten säkert kan hantera. Vikt handledsband, ankelband och små hantlar är idealiska för detta ändamål.

•  Arbete armar och ben i en cykelrörelse, med hjälp av stationära cyklar eller handmaskiner. Detta kan ge många positiva effekter för andning och muskelstärkande förbättras.

•  Stretching är en grundläggande övning för alla cerebral pares patienter. Olika typer av övningar kan främja stretching. Bara stå så högt som pares tillåter är starkt fördelaktig. Stöder bör användas där det behövs, om patienten inte kan stå ensam.

•  Prova olika typer av aeroba övningar såsom jogging, promenader och klättring trapporna. Dessa övningar arbeta med att förbättra cirkulationen samt muskel flexibilitet och styrka. Många barn tycker att dansa och det kan vara ett bra sätt att förbättra muskeltonus och täthet samt deras andning och cirkulation.

•  Använda vissa verktyg för att hjälpa till med stretching terapi är en bra idé. Uppblåsbara terapi bollar och terapi bolster är användbara för att sträcka de snäva musklerna i cerebral pares patienten. Sträck hamstrings med standers och golv sitters. Standers är jämförbara med rullstolar som håller barnet fastspänd i en stående position och golv sitters är vadderade stolar med bröst hällor så kan sitta barnet på golvet upprätt som andra barn.

Tips

  • Att spela utomhus är mycket bra för barn med cerebral pares, eftersom det får dem att flytta och stretching och ha roligt på samma gång.
  • Föräldrar till små barn eller spädbarn kan hjälpa dem motion genom att helt enkelt sätta armar och ben genom hela rörelseomfång.
  • Precis som med alla som gör ett träningsprogram bör cerebral pares patienten inte överdriva någon typ av träning. Trettio minuter om dagen av lätt motion bör finnas gott, att se till att arbeta på problemområden hårdast.