Hur man stimulera immunsystemet med akupunktur

Naturen ger dig aldrig ett problem utan en lösning, och där en gren av medicinen är ineffektiv, kan en annan ge ett kraftfullt verktyg. Att stimulera immunförsvaret med "moderna" droger, och till och med örter, är svårt och ofta ineffektiva. Däremot kan flera akupunkturpunkter som lätt identifieras och stimuleras ge en trög immunförsvar en spark i baken så att antibiotika, vaccinationer och andra mediciner kan ha en bättre chans att arbeta.

Instruktioner

•  Med hjälp av en vanlig akupunktur meridiansystemet diagram eller bok, identifiera Mage 36 (1/3 under knät just lateralt till skenbenet), tjocktarmen 4 (mellan rötter "av tummen och pekfingret på sidan av handen motsatt handflatan), tjocktarmen 11 (vid ökning av armbågen på lateral, eller utanför, i armen när den är böjd) och styrande kärlet 14 (mittlinjen, på ryggsidan av halsen mellan den sista livmoderhalscancer och första bröstkotan). LI 4 är mycket svårt att identifiera hos hundar och katter, omöjligt att hitta ett effektivt sätt i hästar, lätt att hitta i människor. Dessa akupunkturpunkter när "stimuleras" med nålar eller värme kommer att stimulera immunförsvaret, vilket verifierats av många vetenskapliga studier (se Allen Schoen bok, "Alternativ Veterinärmedicin" för djurstudiereferenser).

•  Bestäm vilken metod som fungerar bäst för dig om hur du kan bäst "tonify" (stimulera) dessa punkter. Om du använder akupunktur nål, stick in nålen i riktning av "chi" flöde (pekar mot huvudet vid LI poäng, mot fötterna i ST 36, i riktning mot huvudet något för GV 26). Efter nålen har "sugs in" i poäng, twirl nål flera gånger medurs "vändningar" tills du känner elektriska "ryck" går igenom din arm, eller patientrapporter (genom smällde av läppar hos djur eller ett avslöjande genom munnen i människor) elektriska "ryck" går igenom armen eller benet.

•  Om obekväm med att använda akupunktur, eller om du arbetar med stora djur (kan göra detta hos nötkreatur, också), blanda ingefära med emu olja eller, om du inte har det, ingefära pulver med DMSO (båda bär värmen främjar ört in i akupunkturpunkter) applicering av blandningen på acupunture punkterna men inte till områdena runt dem. Värme kan också appliceras i form av en tänd moxa pinne hålls nära punkten eller, om man är mycket försiktig, tände moxa pulver "pyramid" som tas bort så fort det brinner ner till botten med det. Om du använder moxa pulver pyramider akta oss för eventuell hudirritation eller möjligen ärr om det höll på längre än när patienten säger att det känns varmt.

•  Kasta inte ut de moderna läkemedlen. Använd denna teknik för att stimulera immunförsvaret tillsammans med muntliga eller injicerade antibiotika för infektionsbehandling. Du kan även använda detta när vaccinera djur, så att effekten av vaccinationen förbättras. Om möjligt, upprepa akupunkturpunkt stimulering två gånger om dagen i en vecka.

Tips

  • Akupunktur är mest användbar när den kombineras med "moderna" medicinen, inte när det används ensamt.
  • Människor och djur kan vara resistent till användning av nålar.
  • Du kan betraktas som "konstig" av de omkring dig, men du kommer inte skada till din "patienten" om denna metod används enligt anvisningarna och är avsett.