Hur man gör Aromaterapi Massage

Aromamassage använder eteriska oljor från växter för att bota, lindra smärta och reglera humör. Det är ett helhetsgrepp för att massera och koncentrerar sig på avkopplande stroke. Eteriska oljor är valda och användas för deras terapeutiska effekt, och inte nödvändigtvis doften. Dofter i parfymer och många rum fräschare och doftljus är ofta gjorda av kemikalier, och saknar de terapeutiska egenskaper av eteriska oljor. Eteriska oljor är mycket koncentrerade växtextrakt, som härrör från bladen, bark, rötter, frön, hartser och blommor.

Instruktioner

•  Välj den eteriska oljan som ska användas utifrån en allmän riktlinje. För muskelsmärta bruk basilika, kamomill, rosmarin eller pepparmynta. För illamående använder kryddnejlika, ingefära, eller pepparmint. För migrän använder kamomill, rosmarin, pepparmynta eller lavendel. För ångest använder kamomill, jasmin, lavendel eller sandelträ. För mag-frågor använder koriander, ingefära, citron, citrongräs och pepparmint. För sömnlöshet använda kamomill, lavendel eller salvia. För jetlag bruk basilika geranium, grapefrukt, eller pepparmint. Och slutligen, för klimakteriet användning kamomill, salvia, geranium, jasmin, lavendel eller sandelträ.

•  Blanda eterisk olja med en transportör olja. Flera oljor kan användas samtidigt. Eteriska oljor är mycket kraftfullt och mycket koncentrerad. De bör aldrig appliceras full styrka till huden. De populäraste bäroljor är mandel, aloe vera, aprikoskärn, avokado, ringblomma, nattljus, druvkärnor, hasselnöt, jojoba, macadamia, nypon, sesam, valnöt och vetegroddsolja. Både bärare och eteriska oljor kan köpas i hälsokostbutiker och på nätet. Som en allmän regel, är ca 20 till 30 ml transportör olja som behövs för att utföra en helkroppsmassage. En frisk person i åldern 12 och 65 ska ha 10 droppar eterisk olja tillsätts per 20 ml.

•  Massage nakna kroppsdelar med oljeblandningen i långsamma, mjuka men bestämda slag. Det finns många tekniker som används av en professionell massör, ​​men om du inte är professionellt utbildade i massage, använda ett allmänt lugnande stroke levereras av handflatan med hjälp av breda slag. En vanlig avslappning Tekniken kallas ludd. Använda fingertopparna på baksidan av handen, lätt stroke huden i en uppåtgående rörelse.

•  Under massagen, mycket av de eteriska oljor kommer att inandas och en del absorberas troligen genom näsan och munnen. Det finns olika åsikter om hur mycket av oljorna kan tränga igenom huden direkt, och vilken effekt på kroppen kan vara. Kan utföras aromamassage så ofta som önskas, kanske en gång i veckan i början och varje månad därefter.

Tips

  • Om du har ett medicinskt tillstånd, kontakta en legitimerad läkare. Eteriska oljor får inte sväljas, om inte så ordinerats av en legitimerad läkare.