Hur man behandlar Vertigo med Massageterapi

Vertigo är ett medicinskt tillstånd som gör att du känner dig ur balans, yr, illamående och som du snurrar. Detta tillstånd kan behandlas med massage av en legitimerad massageterapeut. Beroende på hur allvarlig den svindel är, kan det också vara nödvändigt att ta medicin. Innan någon form av massage eller sjukgymnastik, tala med din läkare.

Instruktioner

•  Hitta Bai Hui punkt på mitten av huvudet. Denna punkt ligger på baksidan av huvudet, på spetsen mellan öronen. När man tittar på baksidan av huvudet, bör tummen vila i mitten med pekfingrarna är vid spetsarna av varje öra. Tryck lätt i en nedåtgående och utåtgående rörelser med tummen. Den Bai Hui punkten är den viktigaste punkten för huvudvärk, yrsel, högt blodtryck, ögonsmärtor, irritabilitet och mer.

•  Placera pekfingrarna på Qiao Yin punkt som ligger bakom örat vid mittpunkten på kurvan i örsnibben. Massera denna punkt med pekfingret i en långsam cirkelrörelse, tryck försiktigt i 1-2 minuter. Massera denna punkt kommer att hjälpa till att lindra öronsmärta, nacksmärta och stelhet, huvudvärk och tinnitus som alla bidrar till vertigo symptom av yrsel och illamående.

•  Leta reda på Feng Chi punkten med tummen. Denna punkt är vid basen av håret linje på båda sidor av halsen. Placera thumb dynor på den mjuka punkten på endera sidan av mitt muskel med händerna inslag huvud ovanför öronen. Gnugga tummen med lätt tryck för en till tre minuter långsamt. Massage på denna punkt kommer att hjälpa till att lindra nacksmärta och stelhet, högt blodtryck, domningar, ryggsmärta och skuldra. Nacksmärta och stelhet bidrar till symptom på yrsel.

•  Massera Xin Shu punkten ligger på den övre delen av ryggen. Sök denna punkt genom att räkna kota nedåt från basen av halsen. Räkna fem kota ner och hitta den mjuka muskeln mellan ryggraden och skulderbladen. Thumb dynor ska vara platt på denna plats med handflatorna vilar precis nedanför borde bladen. Genom att använda tummen, massera detta försiktigt i 1-3 minuter i slow ett upp och passiv rörelse. Massage på denna punkt av ryggen hjälper blodflödet, näring hjärtat och hjälper till att lindra ångest, agitation, irritabilitet och hjärtklappning.

•  Flytta till foten området att massera nästa punkt av kroppen för att behandla symtom på yrsel. Denna punkt kallas Tai Xi punkten och kan hittas genom att linda handen på ovansidan av foten med tummen mellan Achille s senan och det inre ankelbenet. Massera denna punkt för en till tre minuter med lätt tryck och en cirkulär tumme rörelse. Detta kommer att hjälpa till att behandla yrsel, tinnitus, sömnlöshet och huvudvärk i samband med yrsel.

Tips

  • Svår yrsel bör behandlas av läkare eller sjuksköterska. Prata med din vårdgivare att fastställa rätt behandling för din sjukdom.