Hur man behandlar Cystor med hem rättsmedel

Cystor är onormala, saclike strukturer som innehåller vätskor, halvfasta eller gas. De varierar i storlek och kan manifestera som helst i kroppen. Medan vissa cystor är synliga och påtagliga, cystor som påverkar inre organ som njurar och lever bara kan upptäckas genom röntgenundersökningar. Enligt MedicineNet är behandlingen för cystor beroende av deras sak, storlek och lokalisering i kroppen, och kan kräva kirurgiskt avlägsnande eller dränering i svåra fall. Ändå kan man behandla många godartade cystor med huskurer för att uppmuntra naturlig dränering, minska svullnad och lindra smärta.

Chalazion

En chalazion, även känd som en "Meiboms" cysta, påverkar din övre eller undre ögonlocket. Denna inflammation uppstår på grund av ett stopp i dräneringskanalen av ögonlocket olja körtel. Behandla din infekterade ögonlocket med en varm kompress för att öka blodflödet till området, minska svullnad och stimulera dränering från cysta. Placera en varm, fuktig handduk på ögonlocket i minst fem minuter, fyra gånger om dagen. Massera försiktigt området runt ögonlocket med fingertopparna flera gånger under dagen, och försiktigt rengöra den med en baby schampo en gång dagligen tills infektionen upphör.

Bakers cysta

Kallas även "popliteal" cysta är en Bakers cysta en vätskefylld svullnad som påverkar området runt knäet. Ett problem med knäleden eller dess bindväv såsom brosk tår eller artrit kan leda till denna smärtsamma tillstånd, vilket förvärras när du flex knäet. Vila knät så ofta som möjligt genom att lyfta den, och minimera fysisk aktivitet för att förebygga smärta i knäleden. Placera en kylklamp på det drabbade området för att minska svullnad. Wrap kompressionsbandage runt knäet för att ge stöd till din knäled. Lindra knäsmärta med over-the-counter (OTC) läkemedel såsom ibuprofen eller acetylsalicylsyra.

Bartholins cysta

En Bartholins cysta drabbar kvinnor och resulterar i en ansamling av pus i endera av Bartholins körtlar, som finns på varje sida av slidöppningen. Avlasta obehag i samband med små Barth cystor genom att Sitz bad tills du upplever lättnad. Half-fylla ett badkar med varmt vatten och sitta i det tre gånger om dagen för att uppmuntra cysta rinna.

Pilonidal Cyst

Generellt prevalent i män snarare än hos kvinnor, förekommer en pilonidal cysta vid basen av svanskotan. Den cysta bildar en varfyllda bölder som liknar en finne, och beroende på svårighetsgraden av symtomen, kan åtföljas av feber, smärta eller inflammation runt basen av ryggraden. Förhindra pilonidal cysta från att växa och lindra smärtan genom att ta varma bad tills ditt tillstånd förbättras. Styr smärta och inflammation med OTC smärtstillande mediciner.