Hur man åter From Back Surgery Med Stenos Rod

Spinal stenos beskriver förträngning av ryggmärgskanalen och ytterligare pressen på ryggmärgen. Stenos kan inträffa var som helst på ryggraden, men oftast påverkar den nedre eller den övre delen av ryggmärgen. Dr Steven Garfin, professor och ordförande i ortopedi vid UCLA rapporterar att även om du kan vara född med denna sjukdom, oftast personer över 50 års ålder får diagnosen spinal stenos från åldrande och normalt slitage. Kirurgi, reserverad för allvarliga fall vidgar ryggmärgskanalen och i vissa fall använder en stång för att stödja instabila delar av ryggraden.

Instruktioner

•  Ta orala smärtstillande medel. I de flesta fall kommer du att släppas från sjukhuset dagen efter din operation. Din läkare kommer att ordinera en smärts --- en viktig del av läkningsprocessen. Medicinen används för att behandla smärta från operationssåret, flytta och skär muskler, och arbetar på din ryggrad. Staven i ryggen orsakar inte smärta och du kommer aldrig att ens vara medvetna om dess existens.

•  Se arbetsterapeut innan de lämnar sjukhuset, så att du kan ta reda på vilka aktiviteter du bör undvika och vilka, om några, övningar du bör göra. Beroende på hur allvarligt ditt tillstånd kan din terapeut inte släppa dig från sjukhuset tills du kan visa att du har möjlighet att komma ur sängen, förblir stabila på fötter, klänning och gå upp och ner åtminstone ett par trappor.

•  Använd en varm kompress eller ta varma duschar för att lindra smärtan. Du kan känna tryck över axlarna och omgivande din ryggrad flera veckor till månader efter operation. Värme kan hjälpa slappna muskler.

•  Börja sjukgymnastik ungefär en månad efter operationen när snittet har läkt. Motion kommer att förbättra din uthållighet, förbättra din rörelseomfång och rörlighet, öka styrka och bygga muskler i buken, som tar bort trycket på din ryggrad.

Tips

  • Många människor är rädda för att deras stav kan knäppa eller ändras om de ägnar sig åt rigorös fysisk aktivitet. Det är mycket osannolikt detta någonsin kommer att hända. Du uppmanas att avstå från att lyfta föremål som väger mer än 10 kg. under månaderna efter operationen, men det är för att förhindra skador på din healing rygg och muskler, inte av rädsla för att skada stången.
  • Det är lätt att stå emot utöva efter ett sådant ingrepp, men inte utövar kan leda till viktökning, vilket kan sätta större press på ryggen och ryggraden.