Hur man använder 11 Vanliga eteriska oljor


Eteriska oljor har använts genom historien för en rad olika skäl från att bara njuta av doften att behandla hygienkrav. Eteriska oljor kan läggas till badvattnet, inhaleras genom ånga, läggs till transportören oljor för applicering på hud, värms för arom, eller användas i recept eller hantverk. Nedan finns en lista på 11 av de vanligaste eteriska oljor och deras användningsområden.

Instruktioner

•  Lavender
Lavender är en av de mest använda eteriska oljor. Det används för att lägga doft till kosmetika, tvål och parfymer, eller att fräscha luften i ditt hem. Medicinskt, kan den användas för att behandla magproblem. Det är också vanligt förekommande i hemlagad insektsgifter.

•  Eucalyptus
Eucalyptus är mycket effektiva vid behandling av andningsproblem, inklusive, bronkit, krupp, och astma. Det är vanligt i OTC-läkemedel, inklusive liniment, inhalationsmedel, salvor och hosta sirap. Den kan också användas som ett hem botemedel mot feber och hudåkommor.

•  Orange
Orange olja används ofta i hemgjorda rengöringsprodukter, tvålar och detergenter. Citrusoljor är mycket effektiva som rengöringsmedel. Den kan också användas i parfymer eller aromterapi.

•  Patchouli
Denna olja används för beredning av cologne och personliga hygienprodukter med en maskulin doft. Patchouli var historiskt tros förhindra spridning av sjukdomen.

•  Pepparmint
Mint har använts genom historien som ett smakingrediens. Den kan användas för att smaksätta hemlagad tandkrämer. Det doftar också stor och kan lägga till en mintarom. Medicinskt används det för matsmältningsbesvär, illamående och andra magen ails, halsont, huvudvärk och tandvärk.

•  Spearmint
Egenskaperna hos grönmynta liknar pepparmynta, men är mildare. På grund av att den är mild natur, är grönmynta som ofta används vid medicinsk behandling av barn. Det används också för smaksättning, doft och magbesvär.

•  Citron
Oljan kan användas i hemgjorda rengöringsprodukter. Den är uppskattad för sin förmåga att rengöra och för sin citruslukt. Det har använts historiskt, i Europa, som ett universalmedel för vanliga sjukdomar.

•  Citronella
Citronella är den mest använda eterisk olja för hemlagad insektsgifter. Den kan också användas för att behandla hudåkommor såsom fet hud och överdriven svettning.

•  Rosewood
Rosewood är den perfekta oljan för att göra hemmagjord parfym. Har en trevlig blommig doft och är också roligt för aromaterapi.

•  Pine
Furu har antiseptiska och desinficerande egenskaper och används ofta i hemlagad tvål, tvättmedel och rena ämnen. Det är också vanligt förekommande i insektsgifter. Den har en trevlig, Woody, arom och kan användas för att lägga till doft eller aromaterapi.

•  Tea Tree
Tea Tree olja har studerats ingående och bevisad att bekämpa bakterier, svampar och virus. Det är en kraftfull stimulans av immunsystemet och används ofta för att behandla sjukdom. På grund av att det är egenskaper är det också mycket effektiv i hemmagjord rengöringsmedel, tvål, tandkräm och deodoranter. Den kan användas som en effektiv behandling för hudproblem och infektioner.