Hur Heal ett Torn Hamstring

En sönderriven hamstring uppstår när muskelfibrer av hamstring sträcks för långt. I mindre tårar, kan musklerna blöder, men i stora tårar, kan muskeln brista och kirurgi kan vara nödvändigt. I de flesta fall kan en sönderriven hamstring bli helade genom vila hemma och rehabilitering utförs av en sjukgymnast. Du ska inte sätta press på det skadade benet tills det är läkt.

Instruktioner

Steg

•  Se till att du vila dina ben och bo utanför den i minst en vecka, eller tills den har återhämtat sig. Använda kryckor för att gå om du behöver och se till att inte placera något tryck på skadan.

•  Lägg is eller en kall pack på rivna hamstring för att minska smärta och svullnad. Applicera is i 30 till 40 minuter åt gången ungefär fyra gånger om dagen under de första tre dagarna.

•  Applicera kompression till skada för den första veckan. Inslag benet i en elastisk binda kan bidra till att minska blödning i muskeln och kontrollera svullnaden.

•  Höj benet ovanför hjärtat nivå för att bidra till att minska svullnad. Detta kan göras liggande genom att stötta det skadade benet på kuddar.

•  Se din läkare för antiinflammatoriska läkemedel, om det behövs. Vissa läkare rekommenderar användning av läkemedel direkt efter skadan medan andra rekommenderar att vänta minst två dagar innan du tar medicin så att kroppen har en chans att läka sig själv först. Inflammation är en nödvändig del av healing, så det är viktigt att följa råden från din läkare.

•  Kontrollera med din läkare för att se till att operation inte är nödvändig. I sällsynta fall kan operation bli nödvändig för att sätta tillbaka rivna hamstring. Ju tidigare detta sker efter skadan sker desto större är chansen att minimera skadorna och ärrvävnad som kan uppstå.

•  genomgå en rehabiliteringsprocess med en sjukgymnast eller atletisk tränare. Det kan handla om att ta emot ultraljudsbehandlingar för att öka blodflödet och efter ett strikt träningsprogram för att hjälpa muskeln återfå styrka.

Tips

  • Glöm inte att se din läkare så snart som skadan inträffar för att förhindra ytterligare skador och att behandla skadan.