Hur Heal ett Torn Bicep Muscle

Den biceps är en två-hövdad muskel som har sitt ursprung på de främre och övre delar av skulderblad, och ansluter till radien i underarmen. Bristningar på biceps uppstår oftast längs senan nära axeln, och oftast påverkar människors åldrarna 40 till 60 år De kan hända vem som helst, men om det finns en våldsam biceps sammandragning eller traumatisk händelse. Antingen en av de två cheferna kan spricka, och behandling av en trasiga biceps kan eller inte kan kräva operation. Rådgör med din läkare, men i vissa fall finns det enkla tekniker som du kan använda hemma för att hjälpa till att läka rivna muskeln.

Instruktioner

Omedelbar vård

•  Symtom på en biceps tår eller brista innefattar plötslig smärta, förlust av styrka med armbågen flexion och supination, en känsla av något "rulla upp" i armen och ömhet längs längden på biceps huvudet.

•  Applicera is omedelbart om du misstänker att en biceps tår. Linda isen på plats på det mest smärtande området med hjälp av en kompressions wrap, och lägg armen i en mitella. Besök en ortoped eller annan hälso-och sjukvårdspersonal så snart som möjligt för att bekräfta diagnosen.

•  Kontroll smärta och svullnad så att skador kan minimeras och behandlingen kan påbörjas snabbt. Använd NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) såsom ibuprofen eller naproxen, och alltid följa de föreslagna doserna på flaskan.

•  Följ RICE (vila, is, kompression, höjd) protokoll för åtminstone de första 72 timmarna, med selen för att hålla armen högt. Applicera is med kompressions wrap i en 20 minut på / 20 minut off cykel för två till tre timmar under de första tre dagarna.

Konservativ Hantering

•  För patienter i 40-till-60-års åldern, är konservativ behandling utan kirurgi ofta rekommenderas. Vila den skadade armen tills smärtan och svullnad avtar helt.

•  Börja milda sortiment av rörelsemönster övningar en gång all smärta och svullnad är borta. Dessa inkluderar underarmen flexion (föra din näve upp mot axeln), underarm supination (med armbågen böjd till 90 grader och handflatan vänd nedåt, vrid långsamt bara handen så att handflatan är vänd uppåt) och axel flexion (med armen på din sidan och handflatan vänd framåt, ta upp armen framför dig tills det är parallellt med marken, hålla armbågen rak).

•  Dessa övningar bör göras långsamt. Gör tre uppsättningar av åtta repetitioner för varje rörelse. Utför övningarna till din högsta tröskeln gång per dag under den första veckan efter att smärta och svullnad har lagt sig.

•  Efter en vecka, kan du utföra övningar med en ljusbeständighet elastiskt terapi band eller 2-lb. hantlar. Framstegen tyngre vikter i steg om 1 eller £ 2 en gång per vecka som tolereras. Om smärta eller svullnad avkastning efter övningar, återgå till RICE protokoll för 48 timmar innan återuppta behandlingen.

Operativ Hantering

•  Om biceps spräcks i en person som kräver full supination styrka, såsom en idrottsman, kan operation krävas. Din kirurg kommer att försöka åtgärda felet och kommer att ordinera sjukgymnastik för att återställa före skadenivåer styrka och rörelseomfång.

•  Under de första två veckorna efter operationen, kommer armen troligen vara i en sele. Selen kan avlägsnas för att utföra lätta rörelser och utbud av rörelsemönster övningar.

•  Efter två veckor kommer terapin innefatta användningen av liten vikt hantlar eller terapi band på ett liknande sätt till den icke-operativ behandling. Du kan utföra samma övningar som använder samma riktlinjer.

•  Du ska fortsätta terapi för sex till åtta veckor, fortsätter att utvecklas med mer funktionella aktiviteter och större utbud av rörelse. Din återgång till full aktivitet kan ta upp till flera månader.

Tips

  • Korrekt behandling av en biceps tår beror mycket på din användning av den skadade armen, så hänvisa alla misstänkta skador till området omedelbart läkare utbildade för att hantera muskel tårar.
  • Placera inte isen direkt mot huden, eftersom detta kan orsaka vävnadsskada.
  • Vissa människor kan ha oavsiktliga reaktioner på NSAID, så om du använder dem, se till att använda en som du har använt tidigare.