Hur Heal en tår i ett ligament i gemensamma Finger

En trasiga ligament i fingerleden är en vanlig skada, särskilt för dem som aktivt deltar i sport eller idrott. Beroende på svårighetsgraden av revan kan handen behandlas hemma eller genom kirurgi. Nedan finns en lista på åtgärder man kan följa för att lyckas bota en slits finger ligament hemma.

Instruktioner

Behandling

•  Rest. Det är viktigt att vila den rivna ligament i fingret gemensamma för de första 48 timmarna efter skadan inträffar. Gör ingenting som coud åter skada eller förvärra fingret.

•  Ha en handskena. En spjäla särskilt utformade för att hålla fingret i rätt läge kommer att tillåta ligamentet att läka snabbt och fullständigt. Skenan förhindrar potentiellt skadlig rörelse.

•  Ice ligamentet. Tillämpa is till ligament i 15 minuter, en gång i timmen för den första dagen kommer att bidra till att minska svullnad och främja korrekt blodflödet. Is ligamentet i 15 minuter en gång var tredje timme för de följande dagarna.

•  Höj fingerskarv. Försök att hålla din hand upphöjd över hjärtat för att förhindra blod från olämpligt cirkulerar runt ligamentet. Detta kommer att minska svullnad och lindra smärta.

•  Ta ett antiinflammatoriskt läkemedel. Ett läkemedel som din läkare kommer att minska inflammation runt tår och låta det gemensamma att läka snabbt. Läkemedlet kommer också lindra smärta och minska svullnad.

•  Stärka det gemensamma. Utför fingerstyrkeövningar som din läkare. Övningar kommer att hjälpa den gemensamma återfå rörelseomfång och styrka.