Hur Heal en Pulled Hamstring Snabbt

Om du tränar ofta, få saker är så irriterande som när du drar ditt hamstring. Tyvärr, vad du förmodligen inte vill höra är det snabbaste och mest effektiva behandlingen - vila. Du kan behöva vila i flera veckor, beroende på hur allvarlig din pull. Ändå är det i ditt bästa intresse att göra vad det tar att läka din hamstring ordentligt. Annars du ökar din risk för re-skada, vilket så småningom kan leda till operation.

Instruktioner

Handlingsplan

•  Bestäm hur allvarlig din skada. Om det är så illa kan man knappt gå, eller om det är oerhört smärtsamt för dagar, bör du se en läkare och följ hans råd.

•  Behandla din mild till medel hamstring pull använder RICE-metoden: vila, is, kompression, höjd. Vila innebär att ju mindre du gör med benet, desto snabbare kommer det att läka. Is de drog området för 15 till 20 minuter ett par gånger under en dag eller två efter skadan. Använd komprimering wrap så mycket som möjligt runt det skadade området. Håll benet förhöjda så mycket du kan ovanför brösthöjd (när du ligger ner) för att tillåta vätska att röra sig bort från det skadade området. Flytta din skadade benet försiktigt för att bibehålla rörligheten. Du kan också sträcka ut den försiktigt.

•  Få ultraljudsbehandlingar två till tre gånger om dagen i fem till 10 minuter varje gång. Du behöver en terapeutisk ultraljud enhet för detta. Du behöver inte använda ultraljud om din skada är lindrig.

•  Fokus på att göra styrkeövningar på hamstring området utöver de sträckor om din skada är mild eller om du känner att du har återhämtat sig tillräckligt från din andra gradens pull. (Detta tar dig upp till åtta veckor.) Variationer av hamstring lockar och broar är bra övningar. Se resurser för specifika utförande.