Hur du handskas med de långsiktiga effekterna av Adderall

Adderall är en drog som är endast tillgänglig genom recept. Drogen i sig används endast för att behandla två typer av villkor: narkolepsi och ADHD eller ADHD. De som använder mediciner under en längre tid kan bli beroende av piller samt uppvisar symptom som liknar de som finns i människor som lider av Alzheimers. Det bästa sättet att klara de långsiktiga effekterna av Adderall är att hantera var och en i taget och leta efter tecken på beroende.

Instruktioner

•  Ge dig själv lite tid att återhämta sig från "komma ner" i samband med att ta medicinen. Många människor som har tagit piller i flera år märker att de börjar känna sig irriterad eller lider av humörsvängningar när effekterna av piller börjar avklinga. Du kan sitta själv för en stund eller ta en lång dusch för att vara ensam i några minuter.

•  Ta ett djupt andetag och räkna till tio långsamt när du känner dig börja växa arg. Ilska är en av de stämningar som ofta förknippas med medicineringen som det börjar att lämna kroppen. Det enda sättet du kan klara av ilska är att kontrollera det innan det händer.

•  Fråga din läkare om att ta gingko biloba, en helt naturlig substans som har visat sig bidra till att förbättra minnet. I vissa människor Adderall orsakar minnesförlust på lång sikt. Med gingko biloba kan hjälpa dig att förbättra ditt minne.

•  Använd läkemedel som förskrivits av läkare och följer hennes råd till punkt och pricka. Du kan be din läkare om eventuella problem du kan ha och begära en mindre dos för att se hur de piller påverka dig. Din läkare kan också hjälpa dig att förstå de långsiktiga effekterna av att använda medicinen.

•  Titta efter tecken på missbruk till medicinen. Vuxna och barn är båda kapabla att bli beroende, vilket kan störa deras liv. Om du ständigt ta medicinen vid samma tidpunkt varje dag, kommer din kropp att börja slåss när den inte får medicinen i tid. Du kan växla de tider när du tar piller eller ta en mindre dos om du är orolig för att bli beroende.

Tips

  • Adderall effekter vuxna och barn på samma sätt enligt färska undersökningar. Du ska lära barn om medicinen hur man hantera sina humörsvängningar och kontrollera sin ilska.
  • Förutsätt inte att du kan hantera några tecken på missbruk på egen hand. Behandlingshem är utrustade för att hantera alla former av missbruk inklusive de receptbelagda läkemedel som Adderall.