Hur bota Poison Oak Utslag

Poison ek kan vara en kort eller lång buske, eller en lång vinstockar (beroende på var den ligger) med blad av gröna och ibland bär som är gul eller vit. Inuti denna anläggning är ett ämne som kallas urushiol. Så länge gift ek lider inget trauma kommer urushiol orsaka några problem, men när denna växt är blåslagen och urushiol nuddar huden, symtom som kliande utslag och blåsor visas. Tiden är knapp när urushiol får på huden. Om den gör det, här är vad du behöver göra för att bota gift ek utslag.

Instruktioner

•  Tvätta urushiol från din hud med isopropylalkohol medan du fortfarande är utanför, och hålla sig borta från det område där du kom i kontakt med urushiol. Denna försiktighetsåtgärd kan förhindra gift ek utslag, eller det kan minska spridning av utslag. Innan en reaktion inträffar har urushiol att gå genom huden. Tunt skal delar av kroppen är mer känsliga för urushiol än hårdhudade områden.

•  Tvätta dig med vatten medan du fortfarande är ute och se till att använda så mycket vatten som möjligt. Få så mycket av urushiol från din hud som du kan för att förhindra poison oak utslag.

•  Dusch som vanligt med hjälp av vatten som är en behaglig temperatur och tvål.

•  Rengör alla kläder (inklusive skor) och andra föremål som kan ha urushiol på dem genom att torka dem med tvättsprit och vatten. Använd gummihandskar medan du gör detta för att inte få urushiol på händerna igen.

•  Behandla blåsor med en over-the-counter rättsmedel. Kaolin, kylbalsam, bakpulver och Aveeno havregryn bad kommer att arbeta för att hjälpa klara upp blåsor. Lindra kliande hud med kalla våta trasor för att få lindring, eller använda en antihistamin som du kan ta med munnen. Få ett recept för orala kortikosteroider från din läkare om symtomen är allvarliga.

Tips

  • Varningar: Alltid söka råd av en kvalificerad läkare om symptom på någon sjukdom verkar vara allvarliga, eller om du är osäker på orsaken till dessa symtom.