Huidverzorging voor Ouderen

Oudere patiënten zijn gevoelig voor de huid tranen, irritatie en infectie, vooral als ze diabetes. In deze gevallen kan gebrek aan goede huidverzorging resulteren in gangreen, een ernstige infectie die in ernstige gevallen leidt tot amputatie. Bij de verzorging van een oudere patiënt, huidverzorging is net zo belangrijk als hen te helpen bij hun dagelijkse activiteiten.

Het baden

In veel langdurige zorg verpleging faciliteiten, worden oudere patiënten een of twee dagen per week toegewezen voor een bad of een douche, en een dag worden gewassen in hun kamers tweemaal op de dagen ertussen. De huid van een oudere patiënt niet zo veel olie bevatten als het ooit deed, hoewel, en dus de temperatuur van het water moet warm nogal warm zijn; als het te warm kan geen olie meer in hun huid worden weggespoeld, waardoor de huid vatbaarder voor openbreken, wat kan leiden tot infectie.

Je moet ook gebruik maken van een milde zeep bij het wassen van hen; dit is niet zo hard op hun huid en helpt voorkomen dat het uitdroogt. Sommige patiënten vereisen het gebruik van speciale zeep en shampoo, zoals Nizoral; Deze is speciaal gemaakt voor degenen die lijden aan bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem.

Bevochtigen

Door het verlies van natuurlijke oliën in de huid, is het noodzakelijk om een ​​vochtinbrengende lotion na een bad en meerdere keren door de dag. Wanneer de huid een ouderling's wordt droog, het begint te kriebelen. Hoe meer hij krast, hoe waarschijnlijker zijn huid is openbreken, waardoor ruimte voor bacteriën om te bewegen en infectie plaatsvinden. Vochtinbrengers regelmatig vermindert de jeuk, waardoor de kans op infectie verminderen.

Kies losse kleding

Dit is vooral nuttig bij oudere patiënten die gevoelig zijn voor overmatig zweten. De losse kleding helpt absorberen de overtollige transpiratie waardoor de kans van haar ontwikkeling van een schimmelinfectie vermindert. Voor diabetici, zijn nylon kousen over het algemeen niet aan te raden; zij kunnen leiden tot een schimmelinfectie van de voeten die een gevarenzone voor mensen met diabetes. Deze voorwaarde maakt het moeilijk voor genezing plaatsvinden en kan leiden tot een ernstige infectie zoals gangreen.

Skin Care voor de Bedlegerig

Het is niet ongewoon voor sommige patiënten te beperken hun bed 24 uur per dag. Dit is wanneer huidverzorging is essentieel, vooral als ze incontinent van darmen en blaas.

Ten eerste moeten ze gecontroleerd worden minimaal elke twee uur om ervoor te zorgen dat ze zijn droog en schoon. Als ze zelf hebben vervuild, moeten ze onmiddellijk worden veranderd. Het is echter noodzakelijk om zijn achterste en liesstreek grondig wassen, drogen hem volledig alvorens een andere bijwoont. Urine is als zuur, en indien op de huid, zal snel leiden tot breuk in deze gebieden. Drogen gebieden volledig is noodzakelijk om het risico van een schimmelinfectie vorming verminderen.

Zodra dit proces is uitgevoerd, is het noodzakelijk om hem te verplaatsen; Dit moet ook gedaan worden minstens om de twee uur. De beste wijze om hem te plaatsen op één zijde twee uur, op zijn rug twee uur en de andere kant twee uur. Dit moet in elk shift worden herhaald en helpt ontlasten alle gebieden van het lichaam.

Observeren en verslag

Als u biedt huidverzorging, moet u letten op eventuele wijzigingen in de huid van je geduldig te zijn. Van mollen die vorm zijn veranderd naar een nieuw gebied met pech en verscheurd, alles moet onmiddellijk worden gemeld. Hoe eerder ze de behandeling ontvangt voor haar toestand, hoe beter haar kansen zijn voor een volledig herstel.