Huidpigment Wijzigingen & Menopauze

Huidpigment Wijzigingen & Menopauze

Hormonale veranderingen ervaren tijdens de menopauze kan brengen op donkere verkleuring van de huid, zoals een gebrek aan oestrogeen zorgt ervoor dat het dun en laks om te groeien, waardoor de haarvaten en aders meer zichtbaar. Gelukkig zijn er een aantal effectieve behandelingen voor menopauze-gerelateerde verkleuring van de huid.

Soorten

Levervlekken, ook wel ouderdomsvlekken, hebben niets te maken met de lever. Het gevolg van een toename van melanine aan de voet van de epidermis. Rosacea is de verschijning van haarvaten onder de huid soms tijdens de menopauze ervaren.

Oorzaken

Melanine neemt toe naarmate het hormoon oestrogeen afneemt, waardoor hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken. Deze levervlekken verschijnen tijdens en na de menopauze. Opvliegers direct rosacea veroorzaken en capillairen vergroten en breken als reactie op een warm gevoel. Deze haarvaten meestal zichtbaar rond de neus en wangen geworden.

Waarschuwing

Mayoclinic.com zegt blootstelling aan de zon kan verergeren overgangsklachten huidveranderingen, zoals looien verhoogt de productie van melanine, en zonnebrand verhoogt het uiterlijk van rosacea. Vraag uw arts om eventuele wijzigingen in uw huid onderzoeken uit te sluiten huidkanker.

Behandeling

Er zijn verschillende over-the-counter-huid lichter crèmes die de verschijning van ouderdomsvlekken verminderen. Fair-gevilde vrouwen hebben doorgaans meer succes met deze behandelingen dan vrouwen met een donkere teint. Voor degenen die geen succes met crèmes hebben zijn er laserbehandelingen, die effectief kan behandelen toegenomen pigmentatie en rosacea. De resultaten van deze behandelingen zijn indrukwekkend maar duur.

Geneesmiddel

Vraag uw arts om Retin-A tot levervlekken te verminderen. Retin-A kan worden toegepast in binnen- en minimaliseert ouderdomsvlekken en rimpels. Daarnaast hormoonvervangende therapie, of HRT, kan oestrogeen niveaus, die nieuwe ouderdomsvlekken voorkomt de vorming en keert menopauze-gerelateerde rosacea te herstellen.