Hoofdhuid aandoeningen bij kinderen

Hoofdhuid ziekten opstelling kan de kop van de nek tot rond de oren en tot het voorhoofd. Ze komen veel voor bij jonge kinderen, vooral die in de kinderopvang centra. Kinderen met hoofdhuid aandoeningen kan ongemak en pijn en niet in staat zijn om volledig uit te leggen aan de ouders wat pijn doet.

Alopecia

Alopecia is een hoofdhuid ziekte die het verlies van haar, dat kan het gevolg zijn van kinderen met strakke kapsels of vaak trekken hun haren (zie link in de referenties) veroorzaakt.

Luizen

Luizen zijn parasieten die kunnen leven op de hoofdhuid en veroorzaken hevige jeuk. Een veel voorkomende infectie bij kinderen, kan het worden behandeld met medicinale shampoos.

Psoriasis

Kinderen kunnen psoriasis ontwikkelen op de hoofdhuid. Psoriasis is een chronische ziekte die symptomen die jeuk, gebarsten of schilferige huid, bloeden en pijn onder heeft, volgens de Mayo Clinic.

Ringworm

Ringworm is een gemeenschappelijk behandelen schimmelinfectie bij kinderen en verschijnt als een cirkelvormige rode uitslag op de huid en de hoofdhuid volgens de Mayo Clinic.

Schurft

Schurft is een parasiet die kunnen leiden kinderen een jeukende uitslag op de huid en hoofdhuid ontwikkelen. De infectie is besmettelijk, vooral onder dicht huishoudelijke contacten.

Seborrheic Dermatitis

Seborrheic dermatitis is een scalp aandoening vaak aangeduid als "cradle cap" bij kinderen. Het veroorzaakt dikke knapperige schalen en jeuk op de hoofdhuid (zie link in de referenties).