Home Remedies voor likdoorns

Korrels zijn een aandoening waarbij de huid dikker in gebieden die zijn blootgesteld aan druk. Ze verschijnen gezwollen en rood met een harde centrum en kan zeer mals aanvoelen. Likdoorns verschijnen meestal op de tenen of de bovenkant van de voet, en het gevolg zijn van schoenen die te strak of een item veroorzaakt wrijving op de huid zijn. Likdoorns zijn meestal lelijk maar geen behandeling nodig, tenzij zij er de oorzaak van pijn en ongemak.

Citroen of Pineapple

Het zuur van bepaalde vruchten kan u helpen zich te ontdoen van uw likdoorns. Gebruik de schil van een ananas met een beetje ananas links op of schil van een citroen en leg de witte kant van de schil naast de likdoorns. Gebruik een bandage om dit nachts plaats te houden. In de ochtend moet de likdoorns af te vallen en zorgen voor een gladdere en gezondere huid. U kunt dit proces de volgende nacht te herhalen als de korrels nog niet volledig genezen.

Aspirine

Maak een pasta met behulp van vijf of zes gemalen aspirine en 1/2 theelepel. van water en citroensap. Breng dit mengsel royaal aan de likdoorns en omgeving, dek af met een warme handdoek of plastic slecht en laat het zitten voor 15 minuten. Verwijder de tas en gebruik een puimsteen om weg te werpen de dode huid. De likdoorns zal heel gemakkelijk als de aspirine helpt om het gebied te verzachten afschilferen.

Zoethout

Een uitstekende werkwijze voor het verwijderen likdoorns is door drie of vier zoethout stokjes en vermalen tot een fijn poeder. Meng deze met 1 tl. sesamolie en wrijf zachtjes op de likdoorns. Dit duurt een paar toepassingen te nemen, maar de likdoorns zal verzachten en krimpen in omvang in de tijd.

Vijgen

Kook enkele vijgen en zeef het sap van hen. Laat dit afkoelen en het sap direct een paar hebben betrekking op de korrels per dag. Hierdoor wordt het gebied verzacht, maakt de likdoorns zachter en zal uiteindelijk leiden tot de likdoorns af te vallen.

Krijt

Chalk heeft een soortgelijk effect dat aspirine doet. Neem een ​​krijtje en vermalen tot een poeder. Neem het poeder en maken het tot een pasta met 1 tl. of zo van water en breng direct naar de likdoorns. Dit zal de korrels verzachten en ze gemakkelijker verwijderen maken.

Het weken van de voeten

Week je voeten in warm water voor ongeveer 15 minuten, dit zal de huid zacht te maken, zodat u een voet-bestand of een puimsteen gebruiken om de likdoorns verwijderen. U kunt een kleine hoeveelheid Epsom zout van verdund Kamille thee gebruiken om te helpen verzachten de likdoorns om ze makkelijker te verwijderen maken. Thee zal ook helpen om de huid te kalmeren en kan de pijn van de likdoorns verminderen.