Hoge C-reactief proteïne en rusteloze benen syndroom

Hoge C-reactief proteïne en rusteloze benen syndroom

De Sleep Heart Health Study gepubliceerd in het volume van de Neurologie januari 2008 blijkt dat mensen die last hebben van rusteloze benen syndroom hebben een verhoogd risico op cardiovasculaire problemen. Een hoge c-reactief proteïne niveau is een indicator van cardiovasculair risico. Sommige artsen zijn sceptisch over de resultaten, omdat de patiënten in de studie niet werden geïnterviewd face to face over hun RLS diagnose.

Hoge C-reactief proteïne niveau en rusteloze benen syndroom

Tot voor kort, Restless Legs Syndrome (RLS) is een ziekte die zeer weinig nadelige gevolgen gehad, afgezien van het ongemak ervaren door mensen die er last van hebben. Echter, uitkomsten van de Sleep Heart Health Study gepubliceerd in het volume van de Neurologie januari 2008 suggereren dat patiënten met RLS hebben het dubbele van het risico op hart-en vaatziekten of een beroerte. Nader onderzoek is nodig om te zien of er een verband is tussen een hoge c-reactief proteïne niveau, meestal een indicator voor cardiovasculaire problemen en RLS.

Wat is rusteloze benen syndroom?

Het Restless Legs Stichting definieert RLS als een 'neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door de onweerstaanbare drang om de benen te bewegen. " Deze drang begint meestal als je rust en vaak begint 's nachts wanneer de meeste mensen zijn ontspannen in de voorbereiding op de slaap. De drang verdwijnt nadat je je benen, maar keert terug bewegen wanneer de activiteit stopt. Aangezien deze dwang om uw benen te bewegen begint aan het einde van een actieve dag, kan iemand die RLS heeft ook last hebben van een gebrek aan kwaliteit van de slaap. Constante beweging van de ledematen tijdens het slapen kan leiden tot het vaak wakker tijdens de nacht.

Wat is C-Reactive Protein?

C-reactief proteïne is een complex geheel van eiwitten in ons immuunsysteem, dat aangeeft wanneer ons lichaam gaat door een grote infectie of trauma, volgens de "Understanding C-reactief proteïne", gepubliceerd door Brigham en Women's Hospital Cardiovascular Center. Iedereen maakt dit eiwit in hun lichaam, maar hogere niveaus worden gezien bij mensen die een hoge bloeddruk, overgewicht en niet uit te oefenen. Mensen kunnen ook erven hoge CRP niveaus, van hun familie de genetische code. Een hoge CRP-niveau geeft een groter risico op hart-en vaatziekten en beroerte.

Studie geeft een verhoogd cardiovasculair Problemen voor RLS patiënten

De Sleep Heart Health Study waaruit een mogelijk verband tussen RLS en cardiovasculair risico werd gemeld in de kwestie van de American Academy of Neurology januari 2008. De community-based observationele studie omvatte 1.559 mannen en 1.874 vrouwen; 6,8 procent van de vrouwen en 3,3 procent van de mannen in de groep had RLS. Onderzoekers zagen een tweevoudig verhoogd risico voor RLS en gangbaar CAD-en hart-en vaatziekten na correctie voor leeftijd, geslacht, ras en risicofactoren zoals body mass index, diabetes, systolische bloeddruk, de bloeddruk medicatie gebruiken, cholesterolgehalte, slaapapneu en hun roken geschiedenis.

Artsen zijn sceptisch over Link

In een artikel getiteld "Restless Legs Syndrome Gekoppeld aan hart-en vaatziekten", gepubliceerd op MedPage, Barbara Scherokman, MD, een Fairfax, Virginia., Neuroloog en een American Academy of Neurology woordvoerder waren sceptisch over de resultaten. "Deze studie moet niet leiden tot patiënten overdreven angstig over een hartaanval of beroerte te zijn, want dit is geen definitief bewijs van een verbinding." Ze waarschuwde: "Het is slechts suggestief." Bovendien, artsen waren huiverig om een ​​make een definitieve verbindingen tussen RLS en cardiovasculair risico, omdat de RLS diagnose werd gesteld door een vragenlijst ingevuld door de patiënten in plaats van een persoonlijk gesprek. Ook kunnen willekeurig en snelle bewegingen van de ledematen een van de redenen waarom er een grotere hoogte in bloeddruk en hartslag bij RLS patiënten.