Hoge bloeddruk en Alcohol

Hoge bloeddruk en Alcohol

Alcoholgebruik kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op de bloeddruk. Het hangt allemaal af van de hoeveelheid. Studies tonen aan dat het drinken van grote hoeveelheden alcohol de bloeddruk tot ongezonde niveaus die levensbedreigende gevolgen kan hebben kunnen verhogen. Maar onderzoek suggereert ook dat het drinken van alcohol in kleine hoeveelheden bloeddruk kan stabiliseren en zelfs beschermen tegen hart-en vaatziekten en beroerte.

Expert Insight

De Mayo Clinic meldt dat zelfs zware drinkers die bezuinigen tot matige hoeveelheden alcohol hun systolische bloeddruk, het eerste nummer in een bloeddrukmeting, dat de samentrekking van het hart registreert wanneer het bloed wordt gepompt in de slagaders kan verlagen. Mensen met een hoge bloeddruk moet voorkomen dat alcohol of hou het voor matiging. Alcohol kan interfereren met de werking van enkele bloeddruk medicijnen en verhogen de kans op bijwerkingen.

Betekenis

Gematigdheid wordt gezien twee drankjes per dag voor mannen onder de 65 en een drankje voor mensen ouder dan 65. Matig drinken wordt meestal gedefinieerd als een drankje per dag voor vrouwen van elke leeftijd. Een drankje is 12 oz. van bier, 5 oz. van wijn of 1,5 oz. van 80-proof drank. Toch lijkt alcoholconsumptie neemt in veel delen van de wereld vanwege gezondheidsproblemen. Frankrijk blijft de grootste consument van alcohol, maar uit onderzoek blijkt het is op de daling in het hele land.

Preventie / Solution

Zelfs als u niet beschikt over een hoge bloeddruk, alcohol moet nog steeds worden om matiging gehouden of vermeden. De calorie├źn in alcohol kan bijdragen aan de gewichtstoename, wat een risicofactor voor hoge bloeddruk. Met mate, is alcohol bekend om de eetlust te verhogen, dus je zou het aantrekken van extra kilo's gewoon om uw smaakpapillen te bevredigen. Als je moet drinken, is het een goed idee om veel water te drinken na het nuttigen van alcohol voor het reinigen van uw systeem van overtollige zuren.

Overwegingen

Studies van hoge bloeddruk en alcohol maken duidelijk dat er een groot verschil in de manier waarop je drinkt kan zijn. Matige consumptie kan uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en beroertes en overlijden aan een hartaanval. Het is misschien zelfs uw risico op het ontwikkelen van diabetes te verlagen. Overmatig drinken kan leiden tot hoge bloeddruk, hart spierschade, beroerte en plotselinge dood bij mensen met hart- en vaatziekten. Dit is in aanvulling op het vergroten van de risico's van verschillende kankers, levercirrose, miskraam, foetaal alcohol syndroom bij kinderen en ongeboren zelfmoord.

Waarschuwing

Voor mensen die niet zo gezond of ouderen, speciale zorg moet worden opgemerkt bij het denken over een alcoholische drank. Alcohol kan een vernauwing van de bloedvaten voor deze mensen veroorzaken. Dit kan een oorzaak zijn van een hogere bloeddruk, ook als men het met mate is.